Πολλές φορές τα παιδιά έχουν συμπεριφορά που είναι τρομερά ενοχλητική. Eίναι ικανά να σας φέρουν εκτός εαυτού και να χάσετε την ψυχραιμία σας. Είναι απολύτως φυσικό!

Ωστόσο, το μεγάλωμα των παιδιών γίνεται πιο εύκολο αν χαλαρώσετε και αποφύγετε τις συγκρούσεις μαζί τους. Οι ειδικοί συμβουλεύουν: «Βάλτε την ηρεμία στη ζωή σας». Χαλαρώστε και μην είστε μονίμως αγχωμένη με τα παιδιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλές φορές έχετε φωνάξει για να κάνετε το παιδί σας να σταματήσει να ουρλιάζει στο ταμείο του σούπερ μάρκετ, διότι δεν το αφήνετε να ανοίξει τα πατατάκια που του πήρατε κάτω από τρομερή πίεση.
Στο τραπέζι, την ώρα του φαγητού, παίζει και ρίχνει το πιάτο του κάτω και πάλι… φωνές. Μετά τις φωνές και τους διαπληκτισμούς με το παιδί σας έρχονται οι αμφιβολίες για τις ικανότητές σας. Είστε πολύ κουρασμένη, προσπαθείτε να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε, για το παιδί, το σπίτι, τον σύντροφο, την εργασία σας και, στο τέλος, νιώθετε ανικανοποίητη από το αποτέλεσμα και φυσικά εξάντληση. Αισθάνεστε πιεσμένη. Όλες οι μαμάδες το νιώθουν! Το μυστικό είναι η ηρεμία και η χαλάρωση.

Είναι αλήθεια πως γνωρίζετε (απλώς δεν μπορείτε κάποιες φορές να το εφαρμόσετε) ότι, όταν είστε ήρεμη, μπορείτε να δεχτείτε λάθη, τόσο του παιδιού σας όσο και των γύρω σας. Γνωρίζετε τις αντιφάσεις της ζωής και ξέρετε ότι τα παιδιά είναι ταυτόχρονα γλυκά, τρυφερά πλάσματα για ατελείωτα χάδια και παιχνίδια, αλλά είναι παράλληλα και μικρά παιδιά και κάποιες φορές γίνονται κουραστικά με τη συμπεριφορά τους και την επιμονή τους, και μπορούν να σας βγάλουν εκτός ορίων με μόνο μία κίνηση, τόσο απλά!

Η ηρεμία των γονέων και συγκεκριμένα η ηρεμία η δική σας βοηθά στην ανατροφή των παιδιών. Είναι μια κατάσταση στην οποία μπορείτε να λειτουργείτε με βάση τις δικές σας ανάγκες και όχι με βάση τις πιεστικές απαιτήσεις και προσδοκίες των άλλων. Εμείς σας δίνουμε κάποιους καλούς λόγους που δείχνουν γιατί είναι προτιμότερο να είστε πιο ήρεμη στη ζωή σας και ειδικά με τα παιδιά σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιδί έχει ανάγκη την εμπιστοσύνη σας

Εσείς ως μητέρα μπορείτε να εξασφαλίσετε στο παιδί σας ένα ζεστό, γεμάτο αγάπη σπιτικό και μια σωστή μόρφωση. Τα παιδιά μαθαίνουν επειδή η φύση τα έχει προικίσει με την ικανότητα να εξερευνούν το καινούργιο περιβάλλον. Σε αυτήν τη διαδικασία και πορεία εξερεύνησης και ανακάλυψης, το παιδί σας χρειάζεται εσάς τη μητέρα του ως «καθοδηγήτρια» του και όχι ως αυστηρή δασκάλα! Το να είστε ήρεμη σημαίνει ότι έχετε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του παιδιού σας, κάτι που το έχει ιδιαίτερη ανάγκη στη φάση αυτή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης