Εμπόδιο στην ανάπτυξη των μυών και των οστών στα μικρά παιδιά μπορεί να αποτελεί η υπερβολική ενασχόληση με τα tablet, τα iPad και τις άλλες ψηφιακές συσκευές με οθόνες αφής, προειδοποιούν επιστήμονες από την Αυστραλία.

Τα προκαταρκτικά ευρήματα μελέτης, που έχουν αρχίσει εδώ και 5 χρόνια, αποκαλύπτουν πως, όταν τα παιδιά παίζουν με κανονικά παιχνίδια κινούν – σε διάστημα 15 λεπτών – τα χέρια τους 6 φορές περισσότερο απ’ ότι όταν βλέπουν τηλεόραση και 3 φορές περισσότερο απ’ ότι όταν παίζουν στο tablet. Τα παιδιά που παίζουν με παιχνίδια κινούν, επίσης, ολόκληρο το σώμα τους 2 φορές περισσότερο απ’ ότι όταν χρησιμοποιούν το iPad και 3 φορές περισσότερο απ’ ότι όταν βλέπουν τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Γουδέβενο, φυσικοθεραπευτή, Dr manual medicine αρθρώσεων και σπονδυλικής στήλης, επιστημονικό συνεργάτη του Πανεπιστημίου Κρήτης, το φαινόμενο λέγεται i-posture. «Τα σημερινά παιδιά περνούν περισσότερες ώρες καθισμένα απ’ ότι τρέχοντας, με αποτέλεσμα να μην έχουν αντίληψη του χώρου. Επιπλέον το παιχνίδι σε καθιστή θέση κατά κανόνα συνοδεύεται από κακή στάση σώματος, που μπορεί να προκαλέσει πόνους».

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης