Τα μωρά που γεννιούνται με φυσικό τρόπο θεωρούνται ότι έχουν πλεονέκτημα έναντι όσων έρχονται στον κόσμο με καισαρική, επειδή, καθώς βγήκαν από τον κόλπο της μητέρας τους, πήραν μαζί τους βακτήρια που αργότερα λειτουργούν προστατευτικά για διάφορες ασθένειες, όπως το άσθμα, οι αλλεργίες, ο διαβήτης και οι διαταραχές του μεταβολισμού.

Τώρα, για πρώτη φορά, επιστήμονες στις ΗΠΑ δοκίμασαν να πετύχουν το ίδιο (μικρο)βιολογικό πλεονέκτημα και για τα μωρά της καισαρικής, μεταφέροντας στον οργανισμό τους, λίγο μετά τον τοκετό, δείγματα από τη μικροβιακή κοινότητα της μητέρας τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Χοσέ Κλεμέντε της Ιατρικής Σχολής Icahn του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ιατρικής «Nature Medicine», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το «Science» και το «New Scientist», πραγματοποίησαν κλινική δοκιμή με 18 μητέρες, εκ των οποίων οι επτά γέννησαν κανονικά και οι 11 με καισαρική. Σε τέσσερα μωρά καισαρικής μεταφέρθηκαν βακτήρια από τα κολπικά υγρά της μητέρας τους, μεταβάλλοντας έτσι το μικροβίωμά τους, ώστε να μοιάζει περισσότερο με το μητρικό.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης