Πώς θα δίνετε σωστές συμβουλές στο παιδί

Πώς θα δίνετε σωστές συμβουλές στο παιδί
Το να δίνει κανείς συμβουλές δεν είναι απλή υπόθεση. Αν λοιπόν θέλετε να πιάσουν τόπο οι συμβουλές σας και να βοηθηθεί επί της ουσίας το παιδί σας, προσπαθήστε να εφαρμόσετε τα παρακάτω:

Ο πρώτος άγραφος κανόνας για μια σωστή συμβουλή είναι να λαμβάνεται υπόψη η προσωπικότητα του δέκτη, είτε ως προς τον τρόπο εκφοράς της, είτε ως προς το timing που θα γίνει η σχετική συζήτηση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ίσως δυσκολία και δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί γονείς αγνοούν τη συγκεκριμένη αναγκαία συνθήκη.

Είναι δεδομένο ότι είσαστε πιο έμπειροι από το παιδί και γνωρίζετε καλύτερα-στα περισσότερα θέματα τουλάχιστον-ποιο είναι το σωστό για εκείνο. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να του δίνετε συμβουλές σα να είναι διαταγές, με επιτακτικό δηλαδή τρόπο. Γιατί ένα ακόμα μυστικό της σωστής συμβουλής είναι ότι πρέπει να αφήνουμε το παιδί ελεύθερο να αποφασίσει αν θα την εφαρμόσει ή όχι.

Αναγνωρίστε τις ενδείξεις από την ίδια τη συμπεριφορά του παιδιού για να διαπιστώσετε πότε είναι πραγματικά δεκτικό να ακούσει την άποψή σας. Γιατί μπορεί ναι μεν να βλέπει ότι κάτι δεν κάνει καλά, όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα έχει την επόμενη κιόλας στιγμή την πνευματική διαύγεια να συζητήσει μαζί σας.

Περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, 08:53