Ο φόβος για τις νέες γεύσεις και τις άγνωστες τροφές είναι κοινός στα περισσότερα παιδάκια και συνήθως εξαφανίζεται καθώς μεγαλώνουν. Η εξήγηση σε αυτήν τη συμπεριφορά βρίσκεται στην τροφική νεοφοβία που είναι ένας φυσιολογικός μηχανισμός άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού και αφορά σε τρόφιμα όπως φρούτα και λαχανικά, ψάρι, κρέας και όσπρια.

Πρόκειται για την άρνηση του παιδιού να δοκιμάσει και να καταναλώσει μια νέα τροφή. Συνήθως παρουσιάζεται στην προσχολική ηλικία (2- 6 ετών) και σταδιακά όσο μεγαλώνει το παιδί μειώνεται, καθώς αυτό εξοικειώνεται με τις τροφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις η νεοφοβία εμφανίζεται και νωρίτερα. Μπορεί να συμπέσει με το στάδιο του απογαλακτισμού, όταν το παιδί δηλαδή έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με νέες γεύσεις. Κάποιες φορές η τροφική νεοφοβία ενδεχομένως να αποδίδεται σε κληρονομικούς παράγοντες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης