Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να μεταφέρετε στα παιδιά σας τις αξίες της κατανόησης και της ανιδιοτέλειας, της συμβολής προς το συνάνθρωπο και της ενότητας. Διδάξτε τους το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων και της προσφοράς και να θυμάστε ότι κανένα δώρο δεν ικανοποιεί περισσότερο ένα παιδί από την αγάπη και τη ζεστή αγκαλιά των γονιών του.

Τα παιδιά προσμένουν τα Χριστούγεννα, γιατί τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και οι μυρωδιές του σπιτιού από τα γιορτινά εδέσματα και γλυκίσματα τα έχουν συνδέσει με στιγμές που αισθάνονται ευτυχισμένα και ασφαλή με τους γονείς τους. Τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική περίοδος για να «αναζητήσετε» τα συναισθήματά σας, μεταλαμπαδεύοντάς τα στα παιδιά σας. Μια ευκαιρία για όλους τους γονείς να ξαναγίνουν και οι ίδιοι παιδιά μαζί με τα παιδιά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τονίστε την αξία της προσφοράς
Η ανιδιοτελής προσφορά αγάπης, φροντίδας και η παροχή υλικών και συναισθηματικών αγαθών προς τον συνάνθρωπο είναι μια έννοια, την οποία συχνά οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν μας επιτρέπουν να ακολουθούμε. Μέσα όμως από την προσφορά, μπορούμε να βελτιώσουμε πτυχές της προσωπικότητάς μας. Κι αυτό αποτελεί ένα χρήσιμο «μάθημα» και για τα παιδιά μας. Σε αυτά τα πλαίσια έγκειται και η έννοια της φιλανθρωπίας, μέσω της προσφοράς σε λιγότερους τυχερούς συνανθρώπους μας. Ένα σκέπασμα, λίγα χρήματα ή ακόμη και μόνο μια καλή κουβέντα, αρκεί πολλές φορές για να βοηθήσει κάποιους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Μπορείτε, αν θέλετε, να μιλήσετε στα παιδιά για το συναίσθημα του να «δίνω, χωρίς να περιμένω αντάλλαγμα», φέρνοντας ως παράδειγμα την φροντίδα και το καταφύγιο που παρείχαν οι απλοί βοσκοί στον Χριστό, κατά τη γέννησή του μέσα στη φάτνη και εξηγώντας τους ότι ακόμη και μέσα από μια μικρή και απλή προσφορά, μπορεί να προκύψει κάτι σπουδαίο.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης