Η ταινία μικρού μήκους «Μaiden» του Ελληνοαυστραλού σκηνοθέτη Στέφεν Κανάρη κέρδισε το Α’ Βραβείο στο Ελληνοαυστραλιανό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, που διοργανώθηκε με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, την Πέμπτη το βράδυ, στο πλαίσιο του 21ου Delphi Bank- Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι τόσο για τον αριθμό συμμετοχών όσο και για την ποιότητα των ταινιών που επιλέχθηκαν,» λέει η προεδρεύουσα της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ κ. Στέλλα Δημάδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επίσης είμαστε ενθουσιασμένοι και για την υποστήριξη του Φεστιβάλ στη Νέα Νότια Ουαλία και στη Βικτώρια, καθώς έτσι δίνεται η ευκαιρία σε Ελληνοαυστραλούς κινηματογραφιστές να παρουσιάσουν τα έργα τους».

To Σάββατο 25 Οκτωβρίου, πρόκειται να παρουσιαστούν οι ταινίες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους από Έλληνες κινηματογραφιστές του εξωτερικού. Πρόκειται για μια καινοτομία των διοργανωτών του Φεστιβάλ που εγκαινιάζεται από φέτος.

Στο μεταξύ, το 21ου Delphi Bank-Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου συνεχίζεται με μια σειρά από ενδιαφέρουσες ελληνικές ταινίες και αυτό το Σαββατοκύριακο, μεταξύ των οποίων είναι το πολυβραβευμένο φιλμ του Παντελή Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία» και οι ταινίες: «Πέμπτη και 12», «Committed» και «O Eχθρός μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ το Σάββατο αρχίζει από τις 2.00 μμ με μια ενδιαφέρουσα ανοιχτή ενημερωτική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για κινηματογραφιστές σχετικά με την παραγωγή, προώθηση και παρουσίαση ταινιών μικρού μήκους. Της συζήτησης θα προεδρεύει η γνωστή σκηνοθέτης Στέλλα Δημάδη, με τη συμμετοχή τεσσάρων άλλων ομιλητών, ειδικών στον τομέα τους.

Στις 4.00 μμ θα αρχίσει η προβολή των ταινιών μικρού μήκους με την ανακοίνωση της ταινίας που θα βραβευθεί. Στις 6.30μμ θα προβληθεί η ταινία «Μικρά Αγγλία» και στις 9.15μμ η υπέροχη κωμωδία «Πέμπτη και 12».

Την Κυριακή στις 5.00 μμ θα παρουσιασθεί για πρώτη φορά το ντοκιμαντέρ «Following Shira’s Journey: A Greek Jewish Odyssey» με συνεντεύξεις με τους Ελληνοεβραίους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος, καθώς και με τους επιζώντες δεύτερης και τρίτης γενιάς.

Στις 7.00μμ θα παρουσιαστεί η ταινία «Committed», μια συγκινητική και απολαυστική κωμωδία γύρω από τις σχέσεις δύο νέων στη σημερινή Κύπρο και στις 9.00 μμ η ταινία «Ο Εχθρός μου», ένα συγκλονιστικό δράμα όπου ένας ιδεαλιστής πατέρας έρχεται αντιμέτωπος με τις αξίες και τα πιστεύω του σε μια τιτάνια προσπάθεια να βρει, ανεξάρτητα από το κόστος, δικαιοσύνη για την οικογένειά του.

«Το ενδιαφέρον του κοινού είναι μεγάλο και οι ταινίες που περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα είναι ορισμένες από τις καλύτερες ταινίες του σύγχρονου Ελληνικού κινηματογράφου,» λέει ο διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Γιώργος Μενίδης. «Οι ταινίες είναι υψηλής ποιότητας και αναφέρονται στη ζωή στη σημερινή Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης:
Μελβούρνη: Χατζηγιάννης – Μακρυπούλια στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης