Λ.Μ.

Παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου με αφορμή τον χαιρετισμό του για την «Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα».

Ο πρόεδρος της Βουλής μετά την ιστορική αφήγηση και τους αγώνες των Ελλήνων αναφέρθηκε και στο σήμερα, δηλαδή στη μάχη που δίνει η κυβέρνηση με τους Θεσμούς, και μάλιστα ήταν αποκαλυπτικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στις συζητήσεις με τους Θεσμούς υπήρχε η επιμονή στα όρια της τιμωρίας» είπε ο κ. Βούτσης ξεκινώντας την απαρίθμηση των γεγονότων.

«Ήμουν μέλος της κυβέρνησης όταν έγιναν πολύ σοβαρές συζητήσεις για το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά. Ήταν μια απαίτηση για την οποία ούτε ισοδύναμα δέχονταν. Γύρω από αυτήν την ιστορία πέρυσι τον Μάιο υπήρχε μεγάλη ένταση και πίεση από αυτήν την πλευρά. Θα πρέπει να αντιληφθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις εδώ μέσα ότι, αν και όσο η χώρα δεν βγαίνει το συντομότερο δυνατόν από αυτό το πλαίσιο επιτήρησης δεσμεύσεων και επιβολής τέτοιων πολιτικών, δεν υπάρχει δυνατότητα για αναπτυξιακή πρωτοβουλία.

» Δεν έρχονται απαιτήσεις για μεταρρυθμίσεις που να ακουμπάνε στις πραγματικές προτεραιότητες. Δυστυχώς, μαζί με κάποιες από αυτές έρχεται και σειρά αιτημάτων, τα οποία αποτελούν εμπόδια και δυσκολίες, και έχουν τιμωρητική διάσταση, με αποτέλεσμα να οδηγείται η χώρα σε επενδυτική αποτελμάτωση» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

» Όταν γινόταν η συζήτηση για την ιδιωτική εκπαίδευση και η κυβέρνηση πρότεινε να καταγραφεί η φορολογητέα ύλη, η επιμονή που υπήρχε από την απέναντι πλευρά ήταν ή 0% ή 23%. Η κυβέρνηση προφανώς δεν μπορούσε να πάει στο 23% και αναζήτησε ισοδύναμα στα κρασιά.

» Θα πρέπει να τα αποτινάξουμε το δυνατόν γρηγορότερα, με την έννοια να κλείσουν οι αξιολογήσεις. Μέσα στην επόμενη διετία-τριετία η χώρα θα πρέπει να κλείσει αυτήν τη διαδρομή και αυτόν τον κύκλο. Διαφορετικά θα κάνουμε απομνημονεύματα που δεν αφορούν κανέναν» κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης