Νομάδες, εκ του νέμω (νομή), τουτέστιν βόσκω – βοσκή, δηλαδή οι άνθρωποι που μετακινούνται με τα κοπάδια τους προς ανεύρεση βοσκοτόπων. Ως γνωστόν, στις Φιλιππίνες υπάρχουν χλοερά λιβάδια στη Ζούγκλα, όπου μηρυκάζουν τα χορτοφάγα θηλαστικά κάτω από τον ήλιο των τροπικών.

Κορίτσια και αγόρια με τατουάζ εμφανή, όλοι κάποιας ηλικίας, τριάντα και πάνω, φυσιογνωμίες από τα πάνελ της ελληνικής τηλεοπτικής παραγωγής, ξεχασμένοι αθλητές περασμένης δόξας και κάποια άλλα «ευρήματα», μάλλον υπερσιτεμένα που πατούν την άμμο με γόβα φούξια σε μία προσπάθεια υπέρβασης των εμποδίων που προκαλεί ο ανελέητος εχθρός της νιότης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλίμα βροχερό, υγρό, με ντόπιους χαμογελαστούς ανθρώπους ενοικιασμένους από την τηλεοπτική παραγωγή για να «χαμογελούν», ψαρούκλες προμαγειρεμένες για να απαθανατιστούν από την κάμερα και πολλά γυναικεία γόνατα που υποφέρουν στο όνομα αυτής της λατρεμένης εφήμερης αναγνωρισιμότητας.

Και μία ντουζιέρα χωρίς κουρτίνα για να κάνει τα πράγματα πιο «αναγνωρίσιμα» όταν η παραγωγή το απαιτήσει… και θα το απαιτήσει κάποια στιγμή. Λάσπη, τόνοι λάσπης στα μονοπάτια των μετακινούμενων αενάως νομάδων στα μακρινά νησιά του Ειρηνικού και αγωνία εδώ στον οικείο καναπέ Αθήνεσι πάντα, για την τύχη που επιφυλάσσει εκπλήξεις, ασυλίες, καβγάδες, ημιτραυματισμούς στρατηγικής σκοπιμότητας, κακίες, και πάλι κακίες.

Πάνω απ’ όλα η ίντριγκα, μήτηρ πάσης τηλεοπτικής παραγωγής, ενώ ο εκ Θεσσαλονίκης μαέστρος του show θα παλέψει να εκθρονίσει τον έτερο Θεσσαλονικιό και σύμβολο αδιαμφισβήτητο της παρελθούσης σεζόν, όστις εθεάθη προσφάτως χεράκι – χεράκι με τη μαμά του και από δίπλα η σύντροφός του να παρακολουθεί μάλλον προβληματισμένη για τα μελλούμενα. Έθνος Ελλήνων ερωτευμένων με τη μαμά μας είμαστε διατί να το κρύψωμεν άλλωστε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως προς τις γόβες χρώματος φούξια επί της υγρής άμμου, επιφυλασσόμεθα, διότι το σενάριο υπόσχεται ισχυρές δόσεις γέλωτος και έκθεσης, εκ του ρήματος εκτίθημι, δηλαδή άστα να πάνε αδελφέ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης