Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος συνόδευσαν με τη φωνή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά τη διάρκεια της Ορκωμοσίας της νέας Κυβέρνησης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Παύλος Αποστολίδης και ο υπουργός Επικρατείας Αντώνιος Αργυρός.

Και οι δύο υπουργοί έψαλλαν το «Χριστός Ανέστη…» μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους υπόλοιπους ιερείς. Τα άλλη μέλη του υπουργικού Συμβουλίου συμμετείχαν σιωπηλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις η ορκωμοσία τελείωσε, ξεκίνησε ο χορός των υπογραφών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Ιωάννης Στουρνάρας έδειχνε έξω από τα νερά του και αυτό φάνηκε όταν, βάζοντας την τζίφρα του στο βιβλίο της Προεδρίας, αντί να πάει να χαιρετήσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, πήγε προς την πλευρά των δημοσιογράφων. Οι άνθρωποι του Προέδρου τον είδαν χαμένο και τον επανέφεραν στον ίσιο δρόμο, εκεί όπου στέκονταν ο Κάρολος Παπούλιας, ο Ιερώνυμος και ο Παναγιώτης Πικραμμένος.

Με το αριστερό χέρι υπογράφει και γράφει η γοητευτική υπουργός Πολιτισμού –Αθλητισμού Τατιάνα Καραπαναγιώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Υγείας Χρήστος Κίττας φίλησε τον Αρχιεπίσκοπο, δείχνοντας έτσι το σεβασμό και την καλή σχέση που έχει με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου έσκυψε και φίλησε το σταυρό και το χέρι του Μακαριοτάτου.

Η υπουργός Παιδείας Αγγελική Ευφροσύνη Κιάου ήταν η υπουργός που συνομίλησε περισσότερο απ’ όλους, στο ασφυκτικό, αμήχανο πλαίσιο της ορκωμοσίας, τόσο με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, όσο και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο «αεράτος» όλων ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, ο οποίος έβαλε και πρώτος το χέρι στο Ευαγγέλιο για να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι. Ο Πέτρος Μολυβιάτης, εκτός από ξεψαρωμένος, απεδείχθη και ο πιο κοντός της υπουργικής παρέας, με το Φράγκο Φραγκουλή, υπουργό Άμυνας, να είναι ο πιο ψηλός.

Στο τέλος προσφέρθηκε χυμός πορτοκάλι και λεμόνι. Και ενώ όλοι σχεδόν τίμησαν το πορτοκάλι, δύο μόνο προτίμησαν την ξινή γεύση: ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Υποδομών Σίμος Σιμόπουλος.

Το χαλί που ήταν στρωμένο κάτω από τα πόδια των επισήμων παραλίγο να προκαλέσει ατυχήματα. Είχε ελαφρώς ανασηκωθεί η μια του άκρη, αποτελώντας κίνδυνο για τους υπουργούς. Τελικά όλα όμως κύλησαν ομαλά, δηλαδή δεν κυλίστηκε κανένας κάτω!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης