Έρευνα που πραγματοποίησε η σελίδα myvouchercodes.co.uk, αποκαλύπτει πως το 69% περίπου των Βρετανών που κάνουν διακοπές στο εξωτερικό, κλέβουν διάφορα αντικείμενα από το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν. 

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, γίνεται και η παράθεση ενός top 10 αντικειμένων που κλέβουν οι Βρετανοί τουρίστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι πετσέτες και τα σεντόνια, καθώς το 68% των Βρετανών κλέβουν αυτά τα είδη από το ξενοδοχείο.

Το 57% των Βρετανών παίρνει μαζί του τις μπαταρίες και τις λάμπες που υπάρχουν στο δωμάτιο τους, ενώ ένας στους δύο παίρνει μαζί του φαγώσιμα και ποτά από τα ψυγεία των δωματίων.

Στην τέταρτη θέση στο top 10 βρίσκεται η κλοπή μαχαιροπίρουνων, μιας και το 45% παραδέχεται πως έχει «βουτήξει» τουλάχιστον μία φορά ένα μαχαίρι ή ένα πιρούνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 36% κλέβει και κορνίζες φωτογραφιών, ενώ 1 στους 3 Βρετανούς έχει κλέψει κάποιου είδους έργο τέχνης, το οποίο όμως να χωρά στην βαλίτσα τους.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, το 27% παραδέχεται πως έχει κλέψει τις κουρτίνες του δωματίου του, ενώ το 19% έκλεψε τον βραστήρα που παρέχει το ξενοδοχείο στα δωμάτια.

Στις τελευταίες δύο θέσεις συναντάμε κλοπές που σχετίζονται με βιβλία, καθώς το 15% έχει κλέψει ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη του ξενοδοχείου, ενώ το 7% έχει πάρει την Αγία Γραφή (που έχουν στο δωμάτιο) μαζί του.

Στην έρευνα δεν αναφέρεται αν οι Βρετανοί φεύγοντας, αφήνουν τουλάχιστον το ρεσεψιονίστ στη θέση του…

Επιμέλεια : Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης