Κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσει στη ζωή έναν τραυματισμένο και άρρωστο λύκο καταβάλλει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης για ένα ταλαιπωρημένο και αδύναμο ζώο στο χωριό Βαμβακόφυτο Σερρών.

Ο λύκος παραδόθηκε στην Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Άγρια Ζωή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, η οποία τον μετέφερε στο Νοσοκομείο ζώων της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου και παρέμεινε δύο ημέρες, για να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, αφού ο λύκος ηλικίας 3-4 ετών, παρουσίαζε αδυναμία, κατάπτωση, πυρετό και σοβαρή αφυδάτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλά βλήματα πυροβόλου όπλου σε διάφορα σημεία του σώματος (παλιά τραύματα), καθώς επίσης ότι έπασχε από διροφιλαρίωση (νόσο συχνή και στους σκύλους που διαβιώνουν κοντά σε υγροτόπους της Βόρειας Ελλάδας).

Άμεσα πραγματοποιήθηκε η κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση για τη σταθεροποίηση της κατάστασης του ζώου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό Άγριας Ζωής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για συνεχή παρακολούθηση και αποθεραπεία.

Πηγή: ΑΠΕ
Φωτό: econews.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης