Όταν επισκεφθήκαμε τον χώρο του ρακοσυλλέκτη στο Νέο Ηράκλειο, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Οκτώ αποστεωμένα κυνηγόσκυλα, καλυμμένα με τσιμπούρια σε όλο τους το σώμα, αφυδατωμένα και καταπεινασμένα, ενώ είχαν να φάνε και να πιουν νερό για μέρες. Παραπέρα, μία νεκρή μαμά με τα νεκρά της κουτάβια, κρεμασμένα απ’ τις θηλές της, σε μια ύστατη προσπάθεια επιβίωσης. Καμία τέτοια εικόνα δεν κατάφερε να συγκινήσει τους γείτονες του σπιτιού, για να ρίξουν μερικές σταγόνες νερό ή τα αποφάγια τους στα μισοπεθαμένα σκυλιά.

Η Συμμορία των 8 απομακρύνθηκε άμεσα και πλέον και τα 8 σκυλιά είναι προστατευμένα σε ιδιωτική πανσιόν. Αποπαρασιτώθηκαν, ξεκίνησαν θεραπείες και περίπου στα τέλη Αυγούστου θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις αίματος και οι στειρώσεις τους. Και τα 8 σκυλιά, που πιθανώς είναι ράτσας Jura, αναζητούν προσωρινή φιλοξενία ή μόνιμη οικογένεια που κατανοεί τις ανάγκες της φυλής αλλά ακόμα περισσότερο τις ανάγκες για ψυχική ισορροπία αυτών των τόσο ταλαιπωρημένων πλασμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Attilas είναι περίπου 4 ετών. Είναι πραγματικά ένα υπέροχο, δυνατό και γεροδεμένο ζώο, με πολλή ενέργεια, που χρειάζεται καθημερινή εκτόνωση. Σε εντυπωσιάζει αυτόματα με την εμφάνισή του αλλά μία καλύτερη γνωριμία μαζί του σίγουρα θα σε κατακτήσει. Είναι πολύ γλυκός και συναισθηματικός με τους ανθρώπους, ενώ μπορεί να κάνει τα πάντα, γιατί λιγουρεύεται το μπισκοτάκι που κρατάτε στα χέρια σας! Εάν είστε τύπος ενεργητικός και δραστήριος, που έχετε χώρο στην καρδιά αλλά και στο αυτοκίνητο, ο Attilas είναι ο κατάλληλος σκύλος για εσάς. Μόνιμη παρέα σε κάθε δραστηριότητα, σας περιμένει με αγωνία.

Εάν σας ενδιαφέρει η υιοθεσία του ή θέλετε να τον βοηθήσετε καλύπτοντας κάποια από τα έξοδά του, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το info@stray.gr.

Πηγή: stray.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης