«Η λύση για τη πορεία της χώρας βρίσκεται στην αλλαγή της πορείας της προς μια προοδευτική κατεύθυνση. Με διαρθρωτικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις παντού, που πρέπει να έχουν ένα βασικό στόχο, τις δουλειές με αξιοπρέπεια». Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας το βράδυ σε εκδήλωση των PES ACTIVIST στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι ικανή για τις αλλαγές εκείνες που θα δώσουν στους νέους μια πειστική απάντηση στο «γιατί να μείνουν στην Ελλάδα και να χτίσουν το μέλλον τους εδώ». Οπως εξήγησε, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποδεικνύει σχεδόν καθημερινά, ότι δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει στην κοινωνία. Και προφανώς δεν έχει συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις της φυγής μυαλών, της απώλειας ανθρώπινου κεφαλαίου, οι οποίες θα παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική πρόταση, πρέπει να έχει, όχι μόνο σύγχρονες θέσεις για την υπέρβαση της κρίσης, αλλά και θέσεις που θα μειώνουν τις ανισότητες και τις κοινωνικές αδικίες. «Η χώρα μας χρειάζεται έναν ισχυρό εκπρόσωπο της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, χωρίς αυταπάτες και λαϊκισμό, με σταθερή ευρωπαϊκή κατεύθυνση. Γι? αυτό και η φωνή μας πρέπει να ενωθεί με τη φωνή σας, των PES Activists, και τη φωνή όλων των προοδευτικών πολιτών της χώρας», είπε και τόνισε: «Η κοινωνία χρειάζεται ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό φορέα που θα δίνει προοδευτικές λύσεις στα προβλήματα. Για αυτό πρέπει να σηματοδοτηθεί ένα νέο ξεκίνημα στραμμένο στο παρόν και στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Με φυγή προς τα εμπρός, χωρίς τις ταλαντεύσεις που προέρχονται από την κυριαρχία μίας νοοτροπίας δικαίωσης με όρους παρελθόντος».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος απηύθυνε πρόσκληση στους νέους και τις νέες, να συμβάλουν δυναμικά με τη συμμετοχή τους στην συνδιαμόρφωση της πορείας της χώρας. «Δική μας ευθύνη είναι να ανταποκριθούμε σε αυτές τις σύγχρονες απαιτήσεις των καιρών. Να αρθρώσουμε μία πολιτική αλλαγών, βάζοντας μπροστά τη νέα γενιά. Αλλιώς οι συνέπειες θα είναι επώδυνες για την κοινωνία, την οικονομία και την χώρα», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης