Για τρίτη φορά από τότε που έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ επισκέφτηκε απόψε τα κτήρια της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον αγώνα των απολυμένων, που τον χαρακτήρισε «αγώνα για την ελευθερία του λόγου και τη Δημοκρατία».

Ο κ. Τσίπρας καταφέρθηκε με σκληρές εκφράσεις κατά της κυβέρνησης (αυταρχική κτλ.), ενώ υπερασπίστηκε την απόφασή του να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης, καθώς όπως είπε «για πρώτη φορά συρρικνώθηκε κυβερνητική πλειοψηφία από πρόταση μομφής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε αρχικώς το κτήριο των ραδιοφώνων επί της οδού Αγγελάκη, όπου είπε ότι «η κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο στην ΕΡΤ, λόγω των καναλαρχών», ενώ αναφερόμενος στη ΔΗΜΑΡ που επέστρεψε στις εμφανίσεις στελεχών της στη ΔΤ, σημείωσε ότι «μάλλον μετάνιωσε που έφυγε από την κυβέρνηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε λίγο θα δούμε αξιωματικούς των ΜΑΤ να πλαισιώνουν τους δημοσιογράφους στις εκπομπές», είπε περιπαικτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι «θέλω να πιστεύω πως η τρίτη φορά θα είναι και η τελευταία που επισκέπτομαι την ΕΡΤ3 σε κατάσταση πολιορκίας».

Ζήτησε «επανέναρξη της ελεύθερης δημόσιας Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης σε μια ελεύθερη χώρα από μνημόνια και επικυρίαρχους, που τη μετέτρεψαν σε αποικία». Αποκάλεσε τους δημοσιογράφους που παραμένουν εντός των κτηρίων «ελεύθερους αγωνιζόμενους δημοσιογράφους που αγωνίζονται για ένα μεγάλο αγαθό, την ελευθερία του λόγου και τη Δημοκρατία», ενώ έκανε λόγο για «συνθήκες επικοινωνιακού πολέμου».

Πηγή:voria

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης