Για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης αλλά και για τον διάδρομο τον οποίο ανοίγεται και χαρακτήρισε «καθαρό» μίλησε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου την Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 η υπουργός τόνισε: «Έχουμε μια συμφωνία στα βασικά και δυσκολότερα ζητήματα της διαπραγμάτευσης – τις μεταρρυθμίσεις εντός του προγράμματος και μετά το τέλος του προγράμματος. Το πράγμα φαίνεται να κλείνει. Ανοίγει ένας καθαρός διάδρομος για την β’ αξιολόγηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως θα εντατικοποιηθεί η συζήτηση για τα μέτρα για το χρέος και όπως δήλωσε «θα πάμε σε συνολική συμφωνία, κατά πάσα πιθανότητα με έκτακτο Eurogroup πριν το προγραμματισμένο».

«Καταφέραμε να σταματήσουμε την περαιτέρω απορρύθμιση του εργασιακού πλαισίου. Ειδικότερα για το ζήτημα του ορίου των ομαδικών απολύσεων, δεν υπάρχει αλλαγή όπως ζητούσε το ΔΝΤ. Καταφέραμε να αποκρούσουμε την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για το λοκ άουτ» ανέφερε για τα εργασιακά και συμπλήρωσε «στον συνδικαλιστικό νόμο θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στα λεγόμενα συνδικαλιστικά προνόμια – κάποιες αλλαγές στις συνδικαλιστικές άδειες».

«Η συμφωνία που έχει γίνει με τους δανειστές προβλέπει πως θα μπορέσουμε να νομοθετήσουμε από τώρα την αρχή της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης απ’ τον Σεπτέμβριο. Με τη λήξη του προγράμματος επανέρχεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο στη χώρα» διευκρίνισε και αναφερόμενη στα συνταξιοδοτικά υπογράμμισε πως «η παρέμβαση στη συνταξιοδοτική δαπάνη θα συμβεί το 2019 – και θα αφορά τις προσωπικές διαφορές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης