Αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με παράνομη συναλλαγή ο επιχειρηματίας Φώτης Αρβανίτης, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 1989-1990, κατά την απολογία του το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Όπως υποστήριξε, βρέθηκε κατηγορούμενος όταν πήγε να κάνει μία καθαρά εμπορική συμφωνία, χωρίς, τελικά, να έχει κανένα οικονομικό όφελος.

Η ποινική εμπλοκή του κ. Αρβανίτη προήλθε λόγω της αγοράς οικοπέδου στην Κυψέλη, το οποίο κατέληξε στην Αρετή Τσοχατζοπούλου με χρήματα του πατέρα της, που κατά τις Αρχές προέρχονταν από μίζες. Να σημειωθεί πως ο κ. Αρβανίτης γνώρισε τον πρώην υπουργό στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπου εντάχθηκε μετά τη Χούντα, έχοντας μάλιστα εκλεγεί τέσσερις φορές βουλευτής στον Νομό Φωκίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν ο Τσοχατζόπουλος μου ζήτησε να προβώ στη συγκεκριμένη αγορά για να βοηθήσει την κόρη του, δεν υπήρχε καμία υποψία για ανάμειξή του σε παράνομες δραστηριότητες. Όταν το 2004 άρχισαν τα δημοσιεύματα, κουμπώθηκα. Επικοινώνησα μαζί του και του είπα “Άκη, τι γίνεται;”. Μου απάντησε ότι δεν είναι τίποτα, πολιτικοί του αντίπαλοι» ανέφερε ο κ. Αρβανίτης και πρόσθεσε πως «εκείνη την εποχή δεν φανταζόμουν ότι θα γίνω κατηγορούμενος. Δεν έχω καμία συμμετοχή στην υπόθεση ούτε όφελος. Ζημιά είχα, όφελος μηδέν».

Σε λίγο αναμένεται να αρχίσει την απολογία του ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Σμπώκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης