Τη δική της θέση για τον ρόλο του ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση και την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο διεθνής οικονομικός οργανισμός λίγο πριν συμμετάσχει στο πρώτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα εξέφρασε η Ελένη Αυλωνίτου.

«Κοιτάξτε, παίζονται παιχνίδια. Το ΔΝΤ δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ από το 2013» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι το Ταμείο ήταν χρεοκοπημένο και «η Ελλάδα το έσωσε». Μιλώντας το πρωί της Μ. Τετάρτης η κα Αυλωνίτου επεσήμανε ότι «το ΔΝΤ μαζί με τον Σόιμπλε, ο οποίος μιλάει στο δικό του ακροατήριο, θέλουν να παρατείνουν το πρόγραμμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπήρχαν και οι διαρροές που δείχνουν ότι παρατείνοντας την προθεσμία για να υπάρξει συμφωνία, θα αναγκαστούμε να πάμε σε έξτρα μέτρα» είπε, αναφέροντας επίσης ότι «ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής».

Παράλληλα, η κα Αυλωνίτου βλέπει στον ορίζοντα συμμαχίες στην Ευρώπη, ξεκαθαρίζοντας ότι «υπάρχει μεγάλη διαφορά από το 2015».

«Τότε, πραγματικά ήμασταν μόνοι μας. Αυτήν τη στιγμή, όμως, έχουμε συμμάχους. Υπάρχουν συμμαχίες. Και με τη Γαλλία, και με την Ιταλία, και με την Πορτογαλία και με τον Γιούνκερ, ο κ. Ντάισελμπλουμ βγήκε και είπε ότι προχωράμε, άρα λοιπόν δεν είμαστε μόνοι μας αυτήν τη φορά. Ας τα βρουν το ΔΝΤ με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Το πρόγραμμα προχωρεί» κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης