«Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ αποτυπώνεται στο ερώτημα: Διάλεξε από ποια τσέπη θα στα πάρω!. Γιατί το πρόγραμμα και των δύο είναι το 3ο μνημόνιο και οι νέες ανατροπές στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα» τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση» ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «μπορεί καλύτερα από τα παραδοσιακά αστικά κόμματα, όπως είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να κάνει τη δουλειά των εταίρων, γιατί κατέχει επιπλέον την τέχνη της εξαπάτησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την αξιωματική αντιπολίτευση σημείωσε πως «δίνει μάχη αυτήν τη στιγμή για να αναγνωριστεί από τους έχοντες την πραγματική εξουσία στον τόπο, ως η πιο συνεπής εναλλακτική κυβερνητική λύση, σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, με δυνατότητες πιο σταθερής προσήλωσης στους στόχους του κεφαλαίου».

Σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση (όπου τα εργασιακά βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας), ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «η διάσωση αλλά και η ανάκτηση εργασιακών δικαιωμάτων εξαρτώνται από το εργατικό λαϊκό κίνημα, που ανασυντάσσεται και περνάει στην αντεπίθεση. Δεν εξαρτάται από τα παζάρια της κυβέρνησης με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τους υπόλοιπους, που παρά τις αντιθέσεις μεταξύ τους, συμφωνούν στο τσάκισμα του λαού».

Προς αυτήν την κατεύθυνση κάλεσε τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους του λαού να συμπορευτούν με το ΚΚΕ «για να ζωντανέψει η ελπίδα και η αισιοδοξία», οι οποίες -όπως είπε- «είναι η μόνη απάντηση στη βαρβαρότητα που ζούμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης