Διαφοροποιήσεις εμφανίστηκαν στην κυβερνητική πλειοψηφία, για την τροπολογία που αφορά το Μέγαρο Μουσικής, η οποία ωστόσο έγινε δεκτή από μεγάλο αριθμό βουλευτών.

Την τροπολογία στήριξαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πλην της Άννας Βαγενά, καθώς οι βουλευτές από τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ καταψηφίστηκε από τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή. Ποτάμι, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά χαρακτήρισε απαράδεκτη τη ρύθμιση, υποστήριξε ότι διαφωνεί «στο να είναι δεσμευμένο το Δημόσιο για 30 χρόνια» ζήτησε η παραχώρηση του Μεγάρου Μουσικής στον ΟΜΜΑ να είναι τριετής, όση και η διάρκεια του ΔΣ, και πρόσθεσε ότι τη στιγμή που δεν μπορούμε να δώσουμε 300.000 για επιχορηγήσεις σε 10 θιάσους να δίνουμε 13 εκατ. ευρώ για τις έκτακτες ανάγκες του Μεγάρου.

«Στηρίζω την κυβέρνηση, αλλά διαφωνώ με τη τροπολογία και καταψηφίζω» δήλωσε η κ. Βαγενά.

Τη διαφωνία του με την ρύθμιση για το Μέγαρο, είχε εκφράσει και ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, δηλώνοντας ότι την καταψηφίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχουμε πειστεί από αυτή την τροπολογία. Ξαναδείτε την. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κακή πρόθεση. Η κυβέρνηση δεν έχει πολλούς άσους στο μανίκι της. Ένας είναι. Το ηθικό πλεονέκτημα. Εμείς ως ΑΝΕΛ αγαπάμε το δίκαιο και έχουμε κηρύξει τον πόλεμο κατά της διαπλοκής χωρίς εξαιρέσεις. Ούτε εσείς πιστεύω έχετε αναστείλει την ανάγκη για την καταπολέμηση της διαπλοκής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαχριστόπουλος.

Απαντώντας, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, υπεραμύνθηκε της ρύθμισης, μίλησε για παρεξηγήσεις που υπάρχουν και τόνισε ότι δεν υπάρχει η έννοια παραχώρησης του Μεγάρου στον ΟΜΜΑ, διευκρινίζοντας ότι ο Οργανισμός θα είναι υπό την εποπτεία του υπουργείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης