Την είσοδο στην τελική ευθεία και την οριστική έξοδο από την κρίση πρέπει να σηματοδοτήσει ο Σεπτέμβριος δηλώνει σε άρθρο του στο «Έθνος» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τονίζει ότι πρέπει να συσπειρωθούν όλες οι δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας με ένα «εθνικό μνημόνιο», γύρω από το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που ξανακάνει την Ελλάδα αυτοδύναμη και ουσιαστικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βενιζέλος επιτίθεται στην αντιπολίτευση, αναφέροντας ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος (…) είναι η κοινή επιλογή σχεδόν όλης της αντιπολίτευσης να επενδύσει πολιτικά στο σενάριο της οικονομικής καταστροφής, της κοινωνικής διάλυσης, της θεσμικής αποδιοργάνωσης και της εθνικής ταπείνωσης.»

Σημειώνει επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ, που σήκωσε εξαρχής ένα τεράστιο ιστορικό βάρος και πίκρανε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνικής του βάσης για να αποτραπούν πολύ χειρότερες εξελίξεις, έχει πλήρη συνείδηση της πολυεπίπεδης προσπάθειας που πρέπει και πάλι να κάνει.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφτεί τη ΔΕΘ την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου επικεφαλής κλιμακίου στελεχών του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων καθώς και με ηγετικά στελέχη της Αυτοδιοίκησης, με το οποίους θα συζητήσει το ζήτημα της επανεκκίνησης της οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος, θα αναφερθεί στους βασικούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου για την Ανάπτυξη και την Ανασυγκρότηση της χώρας οι οποίοι, όπως επισημαίνεται, αποτελούν και τη βάση της Επικαιροποιημένης Προγραμματικής Συμφωνίας, με την οποία θα πορευθεί η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης