Τον κατάλογο με τις επιχορηγήσεις που έγιναν την τελευταία τριετία σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και σωματεία, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Πολιτισμού, διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Τζαβάρας.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία διαβιβάστηκαν έπειτα από σχετικό αίτημα του βουλευτή της ΝΔ, Ιωάννη Λαμπρόπουλου, ο οποίος είχε ζητήσει επίσης να ενημερωθεί για ποιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έχουν διαπιστωθεί παρανομίες και ποιες συνέπειες υπήρξαν γι αυτές από το 2000 έως σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως προς το ζήτημα των συνεπειών, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου της απόδοσης των χρημάτων από επιχορηγήσεις, ούτε υπάρχει νομική κάλυψη για ενέργεια από τις υπηρεσίες του υπουργείου».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, το 2010 το ύψος των επιχορηγήσεων ανήλθε σε 109.227.050 ευρώ. Το 2011 η αξία των επιχορηγήσεων ανήλθε σε 70.640.083 ευρώ, ενώ το 2012 η αξία των επιχορηγήσεων περιορίστηκε σε 43.393.357 ευρώ.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης