Με την προκήρυξη θέσεων για 600 διοικητικούς υπαλλήλους και την παραμονή σε καθεστώς διαθεσιμότητας χωρίς απόλυση για τους υπόλοιπους φαίνεται πως επιλύθηκε το ζήτημα της κινητικότητας στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το θέμα αυτό είχε προκαλέσει ένταση στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς υπήρξε ανοικτή αντιπαράθεση μεταξύ του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου.

Η… χρυσή τομή βρέθηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Η συνάντηση ξεκίνησε στις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αποχωρεί χωρίς να κάνει δηλώσεις.


Κόντρα Λοβέρδου-Μητσοτάκη

Η τύχη των διοικητικών υπαλλήλων, που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας του Δημοσίου Τομέα, προκάλεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα «πονοκέφαλο» στο κυβερνητικό επιτελείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη από τις πρώτες ώρες μετά την ορκωμοσία του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, ο Ανδρέας Λοβέρδος άσκησε… βέτο στην πρόθεση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να αντλήσει υπαλλήλους προς απόλυση από τον χώρο των ΑΕΙ-ΤΕΙ. Το ζήτημα αφορούσε 1.036 διοικητικούς υπαλλήλους. Ο Υπουργός Παιδείας υιοθέτησε την πρόταση του προκατόχου του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου να τοποθετηθούν σε άλλη θέση του Δημοσίου 883 υπάλληλοι και να παραμείνουν σε διαθεσιμότητα οι υπόλοιποι 230, για τους οποίους όμως θα γινόταν προσπάθεια για τη μετακίνησή τους σε άλλο δημόσιο πόστο.

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμενε στον αρχικό σχεδιασμό, να προκηρυχθούν δηλαδή θέσεις μόνο για 600 υπαλλήλους και οι υπόλοιποι να απολυθούν εάν δεν προκύψει άλλο κενό για να μετακινηθούν. Όπως γίνεται αντιληπτό, η πρόταση που υιοθετήθηκε δείχνει να βρίσκεται πιο κοντά στις θέσεις του Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη:

«Σχετικά με το ειδικότερο θέμα των διαθεσιμοτήτων των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

»Προκηρύσσονται αμέσως προς κάλυψη 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ.

»Όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται -σύμφωνα με τη νομοθεσία- κανείς απ’ όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Εν τω μεταξύ, τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ. Αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης