Σε θερμό κλίμα διεξήχθη η πρώτη συνάντηση του Νίκου Νικολόπουλου, ως Γενικού Γραμματέα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο, σήμερα το μεσημέρι, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο κ. Νικολόπουλος, που επισκέφθηκε τον προκαθήμενο της Ελληνικής Εκκλησίας προκειμένου να τον ενημερώσει για τη δημιουργία και τους στόχους του ΧΡΙ.Κ.Ε., πληροφορήθηκε από τον κ. Ιερώνυμο πως μόλις σήμερα κοινοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή, πρόγραμμα που είχε εκπονηθεί από τον κ. Νικολόπουλο όταν ήταν υφυπουργός Εργασίας, βάσει του οποίου εγκρίνονται θέσεις εργασίας, προκειμένου να καταστεί δυνατή η λειτουργία μεγάλου φιλανθρωπικού ιδρύματος της Αποστολικής Διακονίας για την ανακούφιση οικονομικά αδύναμων και απόρων πολιτών.

Μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Νικολόπουλο για τα αποτελέσματα των προσπαθειών που είχε καταβάλλει ως υφυπουργός Εργασίας και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα του προσπάθεια, ο Γενικός Γραμματέας του ΧΡΙ.Κ.Ε. δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θεώρησα καθήκον μου να επισκεφθώ τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και να τον ενημερώσω για τη νέα πολιτική προσπάθεια των Χριστιανοδημοκρατών, ζητώντας την ευλογία του, καθώς πεποίθησή μας είναι πως κράτος και εκκλησία στην Ελλάδα, ναι μεν αποτελούν δύο ξεχωριστές και αυτόνομες οντότητες, οι οποίες όμως αλληλοσυμπληρώνονται και μόνο όταν λειτουργούν αλληλένδετα, δημιουργούν συνθήκες ελπίδας και προκοπής για τον ελληνικό λαό. Ελλάδα και Ορθοδοξία είναι δύο έννοιες παράλληλες και ακατάλυτες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης