Θερμή υποδοχή επεφύλαξε στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελο Μεϊμαράκη η πολιτειακή, πολιτική και κοινοβουλευτική ηγεσία της Αλβανίας, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στα Τίρανα, προσκεκλημένος του ομολόγου του.

Ο κ. Μεϊμαράκης στις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο του αλβανικού Κοινοβουλίου αναφέρθηκε στο άριστο κλίμα που κυριαρχεί στις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μετά από πολλά χρόνια η επίσκεψη του προέδρου της Βουλής έρχεται να επιβεβαιώσει το άριστο κλίμα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών αλλά και ιδιαίτερα στις σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοβουλίων, των απευθείας εκπροσώπων του λαού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Βουλής έστειλε το μήνυμα πως «Ελλάδα και Αλβανία μπορούμε να προχωρήσουμε ως στρατηγικής σημασίας εταίροι, να επιλύσουμε προβλήματα για το καλό των πολιτών μας αλλά και να εγγυηθούμε την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή».

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η συντριπτική πλειοψηφία στην Ελλάδα συνεργάζεται με ειλικρίνεια με τους Αλβανούς πολίτες που ζουν στη χώρα μας και, εάν ακούγονται κάποιες διαφορετικές, ακραίες φωνές, αυτές δεν απηχούν τις απόψεις της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Οι άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών επιβεβαιώθηκαν και από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Αλβανίας. Ο κ. Meta εξήρε την προσπάθεια της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η νέα δυναμική των σχέσεων Ελλάδας – Αλβανίας συμπίπτει με τη βελτίωση της οικονομίας στην Ελλάδα, χάρη στις μεταρρυθμίσεις που έκανε η κυβέρνησή σας, τις θυσίες του λαού αλλά και τον δυναμικό ρόλο της χώρας σας ως προεδρεύουσας της Ε.Ε.» .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Αλβανίας τόνισε πως «η δική σας επίσκεψη αλλά και η 12η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο τις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στις χώρες μας αλλά και στα κοινοβούλια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης