Τη διάσταση της εθνικής ενότητας και της ομοψυχίας στα θέματα εξωτερικής πολιτικής ανέδειξε ο βουλευτής Β’ Αθηνών και εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, την οποία όμως διέκρινε από τη «συναίνεση» που -όπως υποστήριξε- έχει τορπιλίσει με τις ενέργειές της και την πολιτική της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μιλώντας την Τετάρτη σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Τοπική Οργάνωση ΝΔ Αμαρουσίου «Ελληνική Εξωτερική Πολιτική: προκλήσεις, απειλές και ευκαιρίες» επεσήμανε ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα σε κρίση, σε μια ευρύτερη περιοχή με πολλές κρίσεις. Και ο σοβαρότερος κίνδυνος είναι να αγνοούμε τους κινδύνους. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να μη συζητά σοβαρά και να μην ασχολείται ψύχραιμα, με την εξωτερική της πολιτική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, εκτίμησε ότι «το να βγούμε από την κρίση είναι ένας εθνικός στόχος και στόχος εξωτερικής πολιτικής. Αλλά για να επιτευχθεί αυτό προϋπόθεση είναι να υπάρχει εθνική ενότητα. Διότι οι εθνικοί στόχοι δεν μπορούν να επιτευχθούν αν δεν υπάρχει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο. Και η ΝΔ είναι η παράταξη που έχει κάνει πράξη την εθνική ενότητα. Έχει ενώσει στην πράξη τον λαό μας. Έχει υπερβεί τις διαχωριστικές γραμμές».

Διευκρίνισε, όμως, ότι «δεν πρέπει να συγχέεται η ανάγκη εθνικής ενότητας με τη συναίνεση προς μια κυβέρνηση που την έχει συνειδητά τορπιλίσει με διχασμό και πόλωση. Εκεί δεν υπάρχει κανένα πεδίο σύγκλισης. Η εθνική ενότητα, η ενότητα του έθνους, είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό. Κάτι πολύ πιο μεγάλο. Εμείς αυτήν επιδιώκουμε. Διότι μέσα από την ομοψυχία του λαού μας μπορούμε να πετύχουμε τους εθνικούς στόχους. Φυσικά, και με αυτήν την κυβέρνηση δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Διότι είναι η κυβέρνηση των αδιεξόδων, της καταστροφικής πολιτικής, της πόλωσης και του διχασμού».

«Η Ελλάδα πρέπει να ξαναδιαβάσει τον χάρτη της περιοχής. Να δει τις ευκαιρίες μέσα από τις προκλήσεις. Όσο η Τουρκία γίνεται πιο απρόβλεπτη έχει σημασία να αναδείξουμε την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή» κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης