Της Άντζελας Πεΐτση

Ολομέτωπη κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησε ο τομεάρχης εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Βουλής, για την πρόταση νόμου «Εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα – ενίσχυση κοινωνικής προστασίας και ένταξης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δυστυχώς για σας και για τους Έλληνες» υπογράμμισε ο πρώην Υπουργός, «κυβερνάτε 2,5 ολόκληρα χρόνια. Το άλλοθι του ηθικού πλεονεκτήματος και των «καλών σας» προθέσεων έχει καταπέσει, γιατί υπάρχει πλέον, η πολιτική πρακτική η οποία «σας στοιχειώνει».

Και συνεχίζοντας τα σκληρά αντιπολιτευτικά του βέλη, κατά των κυβερνώντων, τόνισε: «Αποτελεί θράσος – κι αναρωτιέμαι που το βρίσκετε- να τοποθετείστε από το Βήμα της Βουλής και να κουνάτε το δάχτυλο προς την ελληνική κοινωνία, προς τις ασθενείς κοινωνικές τάξεις και προς τα πολιτικά κόμματα, με τον ίδιο «εκείνο» τρόπο και με την ίδια «εκείνη» κοροϊδία, σαν να ήταν η πρώτη μέρα που γίνατε κυβέρνηση».

«Έχετε 2,5 χρόνια κυβερνητικού βίου κι έχετε αποτύχει παταγωδώς σε όλα. Έχετε κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό, έχετε κοροϊδέψει τους εργαζόμενους, έχετε κοροϊδέψει τους συνταξιούχους, έχετε κοροϊδέψει τους αδύναμους, έχετε ισοπεδώσει τα πάντα. Κάθε στόχο που θέτετε περνάτε από «κάτω»….» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε: «Φέρατε δύο «αχρείαστα και άδικα» μνημόνια στον ελληνικό λαό. Η Ελλάδα θα είχε βγει από την κρίση. Θα είχε προχωρήσει στην οικονομική ανάπτυξη. Αντίθετα, σήμερα «πληρώνει» το τίμημα της ανικανότητας και του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, δήλωσε: «Σήμερα η Ελλάδα «δεν» διαθέτει ασφαλιστικό σύστημα. Διαθέτει ένα «ασφαλιστικό μόρφωμα» που από τη μία, συγκεντρώνει μία «ταξική λογική», η οποία έχει μετατραπεί σε «τοξικό δηλητήριο» εξοντωτικών εισφορών για ό,τι πιο δημιουργικό υπάρχει στον τόπο, με αποτέλεσμα να «αυτό-υπονομεύει» το σύστημα και από την άλλη, μία «λογική» προνοιακού συστήματος, μετατρέποντας -πολύ σύντομα- το προϋπάρχον ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, σε οριστικά συντρίμμια και ερείπια. Αποτύχατε και σ’ αυτό».

«Είναι και προκλητικό να μιλάτε σήμερα και να κουνάτε το δάχτυλο για το χρέος προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης», παρατήρησε αυστηρά, ο κ. Βρούτσης, αναφέροντας ότι: «Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός πριν από δέκα μέρες, για να σκιάσει τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από τα σκληρά μέτρα του 4ου μνημονίου, είπε το περίφημο «περί γραβάτας και χρέους». Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εκείνο το κόμμα που κοροϊδεύει και λέει ψέματα. Αλλά δυστυχώς για εσάς κι ευτυχώς για τον ελληνικό λαό, σας έχουν καταλάβει όλοι. Δε σας πιστεύει κανένας».

Τέλος ο κ. Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή το ΦΕΚ για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που είχε υλοποιήσει ως καινοτόμο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, ως τότε Υπουργός Εργασίας.

«Είναι μικροψυχία να μην αναγνωρίζεται πως η μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση του ελληνικού κράτους, αυτή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, πραγματοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης