της Άντζελας Πεΐτση

«Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό, στο πρόσωπο της πιο βολικής και ενδοτικής κυβέρνησης, η Τρόικα (Θεσμοί) επιβάλλει επώδυνα, σκληρά και άδικα μέτρα, καθώς το 2014 όλα αυτά ήταν αχρείαστα. Αρκεί κάποιος, απλά, να ανατρέξει κάποιος στο e-mail Χαρδούβελη», δήλωσε ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας αποκλειστικά στο zougla.gr, σχολιάζοντας τα όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και με σκληρή γλώσσα κατά των κυβερνητικών αποτελεσμάτων, υπογράμμισε: «Σήμερα, πληρώνουμε το τίμημα της δημαγωγίας και του λαϊκισμού μιας κυβέρνησης που είπε ψέματα στον ελληνικό λαό. Ουσιαστικά, ισοδυναμεί μ’ ένα νέο μνημόνιο, ένα 4ο Μνημόνιο, το οποίο δυστυχώς είναι «και» χωρίς χρηματοδότηση».

Αποκωδικοποιώντας τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις που αναμένεται να επιφέρουν τα νέα μέτρα, σε μισθωτούς και συνταξιούχους, παρατήρησε: «Η απώλεια για τους συνταξιούχους θα είναι από μία έως και δύο συντάξεις. Κι αν κάποιος συνυπολογίσει και το αφορολόγητο (η απώλεια) φτάνει τις τρεις συντάξεις. Όσο για τους εργαζόμενους, εκείνοι θα χάσουν «ένα» μισθό».

Και, καταλήγοντας, τόνισε: «Αυτός δυστυχώς είναι ο λογαριασμός των κ.κ. Τσίπρα – Καμμένου, για τον ελληνικό λαό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, ο πρώην Υπουργός, στοχοποιώντας τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θεσμών, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Έφτασε ο νέος λογαριασμός της «Πρώτης Φοράς Αριστεράς»! Απώλεια 9% μεσοσταθμικά, σημαίνει ΜΙΑ σύνταξη. Διαφορετικά απώλεια 18% σημαίνει μέχρι και ΔΥΟ συντάξεις. ΟΛΕΘΡΟΣ».

Συνεχίζοντας την αυστηρή του κριτική, παρατήρησε: «Για κάποιους πιο «τυχερούς» ο άθλιος λογαριασμός «Πρώτη Φορά Αριστεράς» σε συντάξεις 18% μαζί με το νέο αφορολόγητο σημαίνει απώλεια μέχρι και τρεις συντάξεις».

Και τόνισε: «Τελικός λογαριασμός αθλιότητας «Πρώτης Φοράς Αριστεράς»: Πρώτον, απώλεια από 9% έως 18% ισούται με μία έως και δύο συντάξεις! Δεύτερον, μαζί με το αφορολόγητο μέχρι και τρεις συντάξεις. Και, τρίτον, για τους εργαζόμενους σημαίνει ένας μισθός».

Τέλος επικριτικά κατέληξε: «Χαλάλι το HILTON. 4o Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χωρίς χρηματοδότηση. Απώλεια από μία έως και τρεις συντάξεις και ένας μισθός».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης