Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει εκ νέου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τα χρονικά περιθώρια επίτευξης συμφωνίας με τους διεθνείς πιστωτές της χώρας. Μιλώντας στον «Αθήνα 9.84», ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι «τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά για την κυβέρνηση», προσθέτοντας πως «χάνουμε χρόνο μ’ ένα παιχνίδι εντυπώσεων και εικόνων».

«Με τη στασιμότητα η κυβέρνηση προκαλεί μεγάλη ύφεση στην πραγματική οικονομία» ανέφερε επίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τη συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με την επικεφαλής του ΔΝΤ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε αρχικά «θετικό» το γεγονός ότι «ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε την κυρία Λαγκάρντ πως δεν τίθεται ζήτημα μη αποπληρωμής δόσης προς το ΔΝΤ».

Πρόσθεσε όμως πως «το γεγονός ότι φτάνουμε στο σημείο ο κ. Βαρουφάκης να πηγαίνει ανήμερα το Καθολικό Πάσχα στην Ουάσιγκτον να δώσει μια διαβεβαίωση για κάτι το οποίο θα έπρεπε να θεωρείται απολύτως προφανές, καταδεικνύει τη δυσχερή θέση στην οποία είχε περιέλθει η κυβέρνηση με διάφορες δηλώσεις στελεχών της, που επί της ουσίας έθεταν ξεκάθαρα υπονοούμενα ότι “δεν βαριέσαι και αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ τι έγινε»;”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης