Κόντρα μεταξύ Μαξίμου και Ν.Δ. έχει ξεσπάσει με αφορμή τις αιτιάσεις της δεύτερης περί λογοκλοπής, λόγω της χρήσης των εννοιών «Νέα Μεταπολίτευση» και «Ελλάδα του 2021» στο μήνυμά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατήρησε αρχικά ότι οι δυο αυτές έννοιες αποτέλεσαν «τα βασικά μηνύματα» του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο του κόμματος, τον περασμένο Απρίλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κ. Τσίπρας μπορεί να είναι ικανός στη λογοκλοπή, αλλά είναι ανίκανος να υπηρετήσει προς όφελος των πολιτών και της πατρίδας αυτές τις έννοιες, λόγω της ανικανότητας, της ιδεοληψίας και του πολιτικού τυχοδιωκτισμού που τον διακρίνει», τόνισε.

Πηγές από το Μαξίμου αντέδρασαν λέγοντας πως συνεχίζει η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη «να προκαλεί γέλιο». «Ισχυρίζεται», πρόσθεσαν, «πως η έννοια “Νέα Μεταπολίτευση”, που έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από την Αριστερά, ιδίως τη περίοδο του κινήματος των πλατειών, καθώς και ο όρος “Ελλάδα του 2021” που είχε αναφερθεί στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Πρωθυπουργού και, από τότε, σε πολλές δηλώσεις και ομιλίες του, έχουν “κλαπεί” από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο Συνέδριο της Ν.Δ.. Μόνο που το Συνέδριο της Ν.Δ. έγινε μόλις πριν από τρεις μήνες…».

Σε δηκτικό τόνο οι ίδιες πηγές σχολίασαν: «Εκτός και αν ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε εμπνευστεί τις παραπάνω έννοιες από τότε που ήταν “πολιτικός κρατούμενος”… Σε αυτή τη περίπτωση του οφείλουμε σκληρή αυτοκριτική…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ν.Δ. έδωσε συνέχεια στην κόντρα της με το Μαξίμου αποδίδοντας την απάντηση των κυβερνητικών πηγών σε άγχος του Πρωθυπουργού.

«Καταλαβαίνουμε απόλυτα το άγχος του κ. Τσίπρα μετά την δεινή κοινοβουλευτική ήττα που υπέστη στο θέμα του εκλογικού νόμου. Καταλαβαίνουμε τη νευρικότητα του κ. Τσίπρα εν όψει της συζήτησης την προσεχή Τρίτη στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησής του το πρώτο εξάμηνο του 2015», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τη Νέα Δημοκρατία, «ένα είναι βέβαιο: ο Πρωθυπουργός των κλειστών τραπεζών, των φόρων και των capital controls δεν θα είναι αυτός που θα οδηγήσει τη χώρα στη νέα Μεταπολίτευση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης