Απόλυτα ξεκάθαρος ότι δεν έχει τίποτα «να χωρίσει» με τους ανθρώπους που έχουν στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι οι διαφωνία της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), σχετίζονται όχι με πρόσωπα αλλά με πολιτικές, ήταν κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω να χωρίσω τίποτα με τους πολίτες του ΠΑΣΟΚ. Αυτούς που έδωσαν μάχες για μία δημοκρατική κοινωνία. Βεβαίως έχω διαφωνίες με αυτούς που προσαρτώνται με την συντηρητική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν συνδέεται με πρόσωπα. Οι διαφωνίες μας είναι πολιτικές, δεν έχουν σχέση με πρόσωπα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέφερε ακόμη ότι η περίπτωση της ΕΡΤ ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Πληροφορήθηκαν από τις εφημερίδες ότι η ΕΡΤ θα πάψει να λειτουργεί», προκειμένου να διευκρινίσει τους λόγους για τους οποίους η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την κυβέρνηση.

«Ποιος αθέτησε τη συμφωνία; Ποιος δεν σεβάστηκε την πρόταση που είχαμε καταθέσει. Εγώ; Οι Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ; Ή ο Βενιζέλος και οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;», αναρωτήθηκε, προσθέτοντας ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ «ήταν ζήτημα δημοκρατίας. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας για να υπάρχουν θα πρέπει να έχουν ένα πρόγραμμα δημοκρατικού χαρακτήρα. Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός για όλα εκείνα που έχουν συμφωνηθεί προκειμένου να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση συνεργασίας».

Παράλληλα, τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ότι η συνεργασία του με τα δύο κόμματα της κυβέρνησης, έδειξε ότι είναι αφερέγγυοι. «Δεν θα επέστρεφα σε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά και άσκησε κριτική στην πολιτική που επέλεξαν να ακολουθήσουν. Μάλιστα, είπε ότι «Βρίσκεις οικογένειες που εργάζεται ένας στους τέσσερις». Γι’ αυτό τόνισε ότι πρωταρχικό μέλημα της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι η ανεργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει πρόβλημα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Υπάρχει και μεγάλη αγωνία και γκρέμισμα του εισοδήματος των ανθρώπων στον αγροτικό κόσμο», συμπλήρωσε τονίζοντας ότι τους πολίτες να μην τους υποτιμά κανείς.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε πάντως ότι δε θα συνεργαστεί ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόσθεσε: «Εμείς όταν στηρίξαμε την κυβέρνηση, μας ήταν εύκολο να πάμε στο χώρο της ελάσσονος αντιπολίτευσης και να φωνάζουμε απ’ έξω. Ήμασταν όμως υπεύθυνοι». Τόνισε όμως ότι αποχώρησε επειδή υπήρχε η αντίληψη μιας μονοκομματικής κυβέρνησης και όχι μιας κυβέρνησης συνεργασίας.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι: «Το ευρώ για εμάς είναι κόκκινη γραμμή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης