«Ο κ. Μεϊμαράκης δοκιμάστηκε και έχασε» δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι ο νυν πρόεδρος του κόμματος «δεν δίνει προοπτική νίκης».

«Αν κάτι υπονομεύει την ενότητα της παράταξης είναι μια ενδεχόμενη τρίτη εκλογική ήττα από αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, προς το παρόν το βασικό ερώτημα έχει να κάνει με το αν μπορούμε να δημιουργήσουμε μια προοπτική νίκης ή όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«O κ. Μεϊμαράκης δεν δίνει προοπτική νίκης. Δεν θεωρώ ότι έχει το σχέδιο και το όραμα να διευρύνει τη ΝΔ σε πολίτες που θα την ψηφίσουν. Αν πίστευα ότι είναι πιο κατάλληλος, δεν θα είχα πρόβλημα να στοιχηθώ από πίσω του» υποστήριξε και πρόσθεσε: «Εγώ την επόμενη μέρα θα είμαι στρατιώτης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτώ να συμμετέχω σε ένα αρχηγικό σχήμα αν δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του κόμματος».

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι έχει ζητήσει από τον κ. Μεϊμαράκη τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, «για να μιλήσουμε για τις ιδέες μας».

Αναφερόμενος στον Απ. Τζιτζικώστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η υποψηφιότητά του «έχει ένα μεγάλο πρόβλημα, από τη στιγμή που έχουμε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα, αν και όπως είπε ο ίδιος ο κ. Τζιτζικώστας αυτό το θεωρεί πλεονέκτημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακόμα και ο κ. Τσίπρας στη Βουλή καταξιώθηκε. Ο επόμενος πρόεδρος πρέπει να είναι στο κοινοβούλιο και να έχει και εμπειρία μέσα σε αυτό» σημείωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης