Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για την πρόσληψη 800 έως 1.000 ατόμων στο υπουργείο Δικαιοσύνης μέσα στο 2014.

Σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή σημείωσε ότι έχει ήδη υπογράψει την πρόσληψη 200 διοικητικών υπάλληλων, επιτυχόντων του ΑΣΕΠ του 2009 στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ταυτόχρονα εξήγησε ότι έχουν προκηρυχτεί 758 θέσεις για τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, οι οποίες θα καλυφθούν μέσω της κινητικότητας στον κλάδο των δημοτικών αστυνομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για πρώτη φορά το 2014, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει έναν κεντρικό σχεδιασμό προσλήψεων που αφορά σε ολόκληρη τη δημόσια διοίκηση. Αποτελεί κατάκτηση για το κράτος συνολικά, το γεγονός ότι παύει πλέον να διαπραγματεύεται ο κάθε υπουργός ξεχωριστά τις προσλήψεις που θέλει για το υπουργείο του. Αρχίζουμε πλέον και αποκτούμε τα πρώτα ψήγματα μιας σωστής κεντρικής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης», ανέφερε ο υπουργός στη Βουλή.

«Έχουμε υπ’ όψιν μας τους μνημονιακούς περιορισμούς σχετικά με τον αριθμό των υπαλλήλων που μπορούμε να προσλάβουμε, ξέρουμε ποιους υπαλλήλους μπορούμε να μετακινήσουμε μέσα από την κινητικότητα και κοιτάμε να αξιοποιήσουμε τις προσλήψεις για να προσλάβουμε εξειδικευμένο προσωπικό δίνοντας πάντα προτεραιότητα σε επιτυχόντες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, όπως κάνουμε στην περίπτωση των διοικητικών υπαλλήλων. Κι όλα αυτά πάντα με αδιάβλητες διαδικασίες», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης