Την ανάγκη αποδέσμευσης των αστυνομικών από την ενασχόληση με γραφειοκρατικά θέματα και κατ’ επέκταση αύξησης της αστυνόμευσης υπέρ των πολιτών, υπογράμμισε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης την Τρίτη στη Βουλή, κατά την έναρξη της επεξεργασίας νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ.

Ο κ. Ν. Δένδιας είπε ότι ως προς το πόσες από τις εργατοώρες που διαθέτει η αστυνομία η χώρα μας υστερεί έναντι του ευρωπαϊκού προτύπου, καθώς ο ελληνικός δείκτης ανέρχεται μόλις στο 9,2% έναντι του ευρωπαϊκού 20%. «Μπορούμε να φθάσουμε τον δείκτη στο 13-14%, που σημαίνει ότι αυξάνουμε την παρεχόμενη αστυνόμευση υπέρ του πολίτη κατά 50%» σημείωσε ο κ. Δένδιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα πρόσθεσε ότι δεν αλλάζει ούτε το καθεστώς προσλήψεων μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ούτε και ο τρόπος μεταθέσεων.  Ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι το σύστημα προσλήψεων μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων «επεκτείνεται, διότι εντάσσεται στο σύστημα αυτό και η Πυροσβεστική».
Αναφερόμενος στις προβλέψεις του νομοσχεδίου για την Αστυνομία, υπογράμμισε ότι «το σύστημα έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές του».

«Το σύστημα που έχουμε δεν υπηρετεί την κοινωνία, είναι πανάκριβο και τελικά δεν επιτυγχάνει το στόχο», είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι μπορεί να «έγινε άλμα» στη βελτίωση της αντίληψης που έχει ο μέσος πολίτης για την Αστυνομία, αλλά χρειάζεται «με την ευρύτατη δυνατή συναίνεση να δημιουργήσουμε μία Αστυνομία που να περάσει το πρώτο μισό του 21ου αιώνα, γιατί με την υπάρχουσα λειτουργία δεν μπορεί να συνεχίσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης