«Δεν είναι δυνατόν να μηδενίζουμε συνεχώς το ρολόι. Είναι αυτοκαταστροφικό για τον πολιτικό λόγο, των πολιτικών δυνάμεων». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην oλομέλεια της Βουλής, υπεραμυνόμενος των νέων αλλαγών που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

«Είναι αυτονόητη η υπερψήφιση του νομοσχεδίου μετά και την περαιτέρω διευκρίνιση στην οποία προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης για τους νέους 15 ετών, και την προσέγγιση με απόλυτη ακρίβεια του θέματος», επεσήμανε ο κ. Βούτσης, προσθέτοντας ότι «αν η χώρα τον Αύγουστο του 2018 βγει από τα μνημόνια δεν μπορεί να βγει με μια κοινωνία φοβισμένη και κλεισμένη σε στερεότυπα και δοξασίες μεταφυσικές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Βουλής μίλησε ακόμα για «ψύχραιμες φωνές» που ακούστηκαν από τη ΝΔ απέναντι στις αντιδράσεις της Εκκλησίας, όπως αυτή του Κώστα Καραμανλή και της Κατερίνα Παπακώστα, σημειώνοντας ότι δεν κρατήθηκαν οι απαραίτητες αποστάσεις του πολιτικού συστήματος για να κάνει τη δική του δουλειά:

«Δεν υπήρξε αυτή η ψυχραιμία στο μείζον ζήτημα των σχέσεων εκκλησίας-κράτους, ώστε το πολιτικό σύστημα να ορθώσει το δικό του λόγο απέναντι σε απόψεις που υπάρχουν, οι οποίες δεν επιδεικνύουν τον απαιτούμενο σεβασμό προς το πολίτευμα. Αντίθετα, υπήρξε ένας διαγκωνισμός που δεν βοηθά τη χώρα να κάνει τα βήματα που πρέπει», ανέφερε.

Ο κ. Βούτσης έκανε επίσης λόγο για «αυτονόητα πράγματα που έγιναν στη χώρα με καθυστέρηση», φέρνοντας ως παράδειγμα το «ζήτημα των λατρευτικών χώρων άλλων θρησκειών με άδειες σε παράτυπους λατρευτικούς χώρους, το σύμφωνο συμβίωσης, η μεγάλη μάχη των ταυτοτήτων αλλά και η αποτέφρωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης