Oι εξελίξεις στην Ουκρανία, η θαλάσσια ασφάλεια και η στρατιωτική επιχείρηση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ήταν ορισμένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της Συνόδου των υπουργών Άμυνας της ΕΕ στο πλαίσιο του συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, χθες στο Λουξεμβούργο.

Την ελληνική Προεδρία εκπροσώπησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος, σε δήλωσή του, στις εξελίξεις στην Ουκρανία, επεσήμανε την ανάγκη «να κυριαρχήσει η διπλωματία και να βρεθεί πολιτική λύση, γιατί στην Ουκρανία δεν διακυβεύεται μόνο η ειρηνική διευθέτηση μιας περιφερειακής κρίσης, αλλά και η παγκόσμια σταθερότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πιστεύω ότι τώρα είναι πάλι η ώρα να επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας στην αξία της αμοιβαίας κατανόησης και συνεννόησης» είπε.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα «η συνάντηση της Μ. Πέμπτης στη Γενεύη ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Ουκρανία και τη Ρωσία να δώσει απτά και συγκεκριμένα αποτελέσματα που θα οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση της κρίσης».

«Ο κοινός στόχος πρέπει να είναι μια ελεύθερη, δημοκρατική και αδιαίρετη Ουκρανία, που θα ενώνει στην πράξη τον Ευρωατλαντικό χώρο με τη Ρωσία» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης