Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Συμβαίνει αυτό που είχαμε προβλέψει: Πως με τον νόμο Παρασκευόπουλου θα βγουν εγκληματίες έξω, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ξανά με τον τρόπο που λειτουργούσαν πριν τους βάλουμε μέσα. Διότι τους δημιουργείτε η εντύπωση ότι κράτος δεν υπάρχει, θα μένουν έναν χρόνο στη φυλακή και θα ξαναβγαίνουν να εγκληματήσουν», υπογράμμισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του, τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα δήλωσε: «Αυτοί εγκληματούν κατά τους θύματός τους. Ο νόμος Παρασκευόπουλου εγκλημάτησε κατά της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση να αναστείλει την ισχύ του νόμου Παρασκευόπουλου αύριο!» και επεσήμανε: «Αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται σωφρονιστικό σύστημα στην Ελλάδα. Όσοι είναι μέσα στις φυλακές κάνουν ό,τι θέλουν. Εδώ στην Ελλάδα ζούμε σε ένα ιδιαίτερο καθεστώς στο οποίο προφανώς προστατεύονται αυτοί οι οποίοι έχουν βιαιοπραγήσει κατά του κοινωνικού συνόλου και δεν προστατεύονται οι πολίτες που είναι έξω».

»Δεν είμαι έτοιμος να ρίξω την πέτρα του αναθέματος στην ΕΛ.ΑΣ. Η ΕΛ.ΑΣ. αυτή την στιγμή έχει αφεθεί στην τύχη της. Ο μηχανισμός λειτουργεί με το όποιο φιλότιμο έχει ο καθένας αστυνομικός» είπε ο πρώην Υπουργός και ασκώντας δριμεία κριτική κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δήλωσε: «Δεν λειτουργεί το σύστημα, διαλύεται. Δεν υπάρχει αστυνόμευση στη χώρα».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει ευθύνη για… τίποτα. Από την πρώτη μέρα που ανέβηκε στην εξουσία, είναι παντελώς ανεύθυνη για όλα. Φταίνε πάντα κάποιοι άλλοι», παρατήρησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας έχει προσδιορίσει λήξη αυτής της αξιολόγησης 15 φορές. Η οικονομία βουλιάζει. Όποιος δεν το καταλαβαίνει σημαίνει ότι δεν κινείται μέσα στην κοινωνία και στην οικονομία της χώρας. Παλιά κατηγορούσαμε τον κ. Προβόπουλο διότι δεν μίλαγε ανοιχτά. Θυμάστε τότε με τον Γ. Παπανδρέου, τον οποίο ο κ. Προβόπουλος είχε προειδοποιήσει. Τότε του λέγαμε γιατί δεν τα είπες ανοιχτά και τα είπες μόνο στο αυτί του Γιώργου που δεν τα άκουσε. Τώρα κατηγορούν τον Στουρνάρα γιατί τα λέει ανοιχτά. Να βρούμε τι θέλουμε;»

»O κ. Στουρνάρας πολύ καλά κάνει και προειδοποιεί την ελληνική κοινωνία. Αυτό είναι το συνταγματικό και θεσμικό του καθήκον», τόνισε ο κ. Δένδιας.

«Η κυβέρνηση το έχει σε καλό, πάντα εχθρούς κατασκευάζει. Εμείς δεν θέλουμε να αποτύχει η κυβέρνηση. Να πετύχει θέλουμε. Το θέμα είναι ότι είναι τόσο βαθιά ανίκανη, τόσο σε άλλο κόσμο και αλλού νυχτωμένη, που δεν μπορεί να βρει άκρη και λογαριασμό. Η ζημιά που παθαίνουμε κάθε μέρα είναι πολλαπλάσια του όποιου πιθανού ενδεχόμενου οφέλους, που κι αυτό δεν φαίνεται να προκύπτει», σημείωσε με σκληρή αντιπολιτευτική γλώσσα και είπε:

«Χρέος του Πρωθυπουργού είναι να έχει μια σοβαρή κυβέρνηση, να την εποπτεύει και να τελειώνει γρήγορα με τις αξιολογήσεις, όπως ο ίδιος έχει συνυπογράψει. Χρέος του Πρωθυπουργού είναι να προβλέπει όταν επιτίθεται στο ΔΝΤ ότι κινδυνεύει να ενωθούν όλοι εναντίον του.Χρέος του Πρωθυπουργού είναι να κρατά ανοιχτές τις οδούς επικοινωνίας με τους εταίρους. Όχι να τους υβρίζει κατά το δοκούν, όπως επιβάλλει η δική του εσωτερική ατζέντα».

Και καταλήγοντας υπογράμμισε: «Κάθε μέρα που περνά με αυτήν την κυβέρνηση, η χώρα παθαίνει μεγάλη ζημιά. Εάν ήμασταν πονηροί και κοιτάγαμε το κομματικό μας και το προσωπικό μας όφελος, θα λέγαμε «άσε τους να διαλυθούνε». Η κυβέρνηση αυτή σε 2-3 μήνες, θα εμφανίζει στις δημοσκοπήσεις ποσοστά κάτω του 10%. Εμείς έχουμε, όμως, ευθύνη απέναντι στον τόπο και στον λαό. Είναι καθήκον μας να ζητάμε εκλογές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης