Όλες οι εξελίξεις από την τηλεόραση της Ζούγκλας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε live τη συζήτηση στη Βουλή

Τελικά το ζάρι στάθηκε στον αριθμό τέσσερα, έπειτα από επίμονο αγώνα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και των εκπροσώπων τους για το ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Πρώτη η ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει σε δύο ψηφοφορίες: σ’ αυτήν για την πρόταση της κυβέρνησης και στην ψηφοφορία για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Αμέσως μετά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με μία ζαριά ανέτρεψε το σκηνικό και ζήτησε να τοποθετηθούν τέσσερις κάλπες. Ο Πάνος Καμμένος και η Χρυσή Αυγή, μην μπορώντας να αντιδράσουν, αναγκάστηκαν να συμφωνήσουν, καθώς πρόκειται για τη δική τους πρόταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΚΚΕ δεν θα μπορούσε να αρνηθεί τον ελιγμό Βενιζέλου, αφού επί της ουσίας συμφωνεί. Άρα, η Νέα Δημοκρατία αναγκάστηκε εκ των υστέρων να αποδεχθεί την πρόταση περί τεσσάρων καλπών, αλλιώς θα παρέμενε μόνη της.

Με λίγα λόγια, πολύς ντόρος για το τίποτα…

Το απόγευμα θα διεξαγόταν η ψηφοφορία

Στις 10.30 το πρωί ξεκίνησε, εν μέσω έντασης και υψηλών τόνων, η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, όπου συζητήθηκαν οι προτάσεις των κομμάτων για τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα και με μία σχετική ευελιξία μέχρι τις 18.00 ή τις 18.30. Ωστόσο, η ο κ. Τσίπρας ανέβηκε στο βήμα της Βουλής περίπου στις 21.00 το βράδυ.

Με την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου. Την ικανοποίηση του προεδρείου της Βουλής για το γεγονός ότι υπήρξε ομοφωνία εξέφρασε ο κ. Μεϊμαράκης.

Όπως είπε, επί της διαδικασίας, συμφωνήθηκε ομόφωνα η διεξαγωγή ταυτόχρονης μυστικής ψηφοφορίας, με μία ανάγνωση του καταλόγου των βουλευτών, με τέσσερις κάλπες και ισάριθμα ψηφοδέλτια με τα αδικήματα, όπως επίσης και με λευκά ψηφοδέλτια.

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Αν υπάρχει ευθύνη, βαρύνει εμένα»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ανέβηκε στο βήμα της Βουλής λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι και αναφέρθηκε εκτενώς στη λίστα Λαγκάρντ, δίνοντας απαντήσεις στις κατηγορίες που του προσάπτονται από όλα τα κόμματα για τη στάση του σχετικά με την υπόθεση.

«Αν υπάρχει ευθύνη, βαρύνει εμένα» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών τονίζοντας ότι οι συνεργάτες του ενήργησαν υπό τις οδηγίες του. Υποστήριξε ότι δεν υπήρξε μια λίστα, αλλά υπήρχαν περίπου 2.000 ονόματα.

«Δεν έχασα το CD» δήλωσε τονίζοντας ότι το παρέδωσε στη γραμματέα του για φύλαξη και συμπλήρωσε: «Δεν ξέρω πού είναι σήμερα -αν δηλαδή παραμένει κάπου στο υπουργείο- ή τι άλλο συνέβη. Σε μία περίοδο όπου όλοι γνωρίζουν την τεράστια καθημερινή πίεση και δουλειά που υπήρχε, είναι προφανές ότι αντικειμενικά – πολιτικά – πράγματι φέρω ευθύνη για αυτό. Είναι προφανές ότι έπρεπε να υπάρξει καλύτερη διαχείριση και μεγαλύτερη επιμέλεια. Και λυπάμαι πολύ που αυτή η αστοχία μου έχει δώσει λαβή και στο να αμφισβητηθεί συνολικά η μεγάλη προσπάθεια που έκανε εκείνη την περίοδο η κυβέρνηση. Όμως, στη δική μου αντίληψη σημασία είχαν τα ηλεκτρονικά στοιχεία, τα οποία και έδωσα στον κ. Διώτη, και όχι το μέσο αποθήκευσης. Εξάλλου, τα “αυθεντικά” και “πρωτότυπα” στοιχεία ήταν στη Γαλλία – όχι στο όποιο cd που μας είχε έρθει».

«Δεν αλλοίωσα απολύτως τίποτα. Εκτός από το γεγονός ότι μία παρόμοια πράξη θα ήταν αντίθετη στις δικές μου αρχές και αξίες, θα ήταν παράλογο και βλακώδες, αν γινόταν με τον τρόπο που φέρεται ότι έγινε. Πρώτον, δεν είχα λόγο να το κάνω, αφού στις καταθέσεις τους στον οικονομικό εισαγγελέα οι συγγενείς μου προσκόμισαν στοιχεία ότι τα χρήματα αυτά ήταν νόμιμα και φορολογημένα. Και λυπάμαι ειλικρινά που υποβλήθηκαν και αυτοί τις τελευταίες εβδομάδες σε έναν απίστευτο κανιβαλισμό από ορισμένα μέσα» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

«Κάποιοι με θέλουν αποδιοπομπαίο τράγο» δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι δεν έκανε περιουσία από την πολιτική. «Ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και κατέληξε: «Με ενδιαφέρει το όνομά μου να είναι καθαρό».

Αλ. Παπαρήγα: Η σκευωρία είναι εκ του μηδενός

«Η σκευωρία είναι εκ του μηδενός, όταν υπάρχουν ενδείξεις πρέπει να τις εξετάζεις» δήλωσε, μεταξύ άλλων, από το βήμα της Βουλής η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη συζήτηση επί των προτάσεων των κομμάτων για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Όπως είπε, το ΚΚΕ δεν έχει μιλήσει ποτέ εκ του μηδενός για πρόσωπο ή κόμμα. «Θα κάνουμε τη δουλειά μας, ξέροντας ότι η αλήθεια δεν θα περάσει από τη Βουλή» τόνισε αναφορικά με τη στάση που θα τηρήσει το ΚΚΕ κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ.

«Μέσα από τη Βουλή δεν περνάει η αλήθεια, το σύστημα είναι θωρακισμένο. Η πραγματικότητα δυστυχώς μένει απ’ έξω» ανέφερε χαρακτηριστικά η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Επιπλέον, στην ομιλία της στη Βουλή η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος σημείωσε κατά την ψηφοφορία ότι για την προανακριτική θα ψηφίσει λευκό.

Ν. Μιχαλολιάκος: «Η Χρυσή Αυγή θα ψηφίσει και στις τέσσερις κάλπες»

Περισσότερο κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα και τους νόμους η ατιμωρησία των υπουργών, παρά η εθνική κυριαρχία. παρατήρησε  λίγο πριν την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα, στην παρέμβασή του κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

«Η Χρυσή Αυγή θα προσέλθει και θα ψηφίσει και στις τέσσερις κάλπες. Και σε 14 κάλπες θα ψήφιζε αν υπήρχαν», ανέφερε χαρακτηριστικά για την απόφαση του κόμματός του να ψηφίσει υπέρ της παραπομπής των κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλου, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου.

Όπως είπε, τόσο ο Γ. Παπακωνσταντίνου όσο και ο κ. Βενιζέλος φέρουν βαρύτατες ευθύνες για τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα , ενώ για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, υποστήριξε για τον μεν κ. Παπανδρέου ότι είχε πλήρη επίγνωση και τον κ. Παπαδήμο, ότι «εφόσον ανέλαβε να συμμαζέψει τα οικονομικά, όφειλε και αυτός να ξέρει για τη λίστα».

Π. Καμμένος: «Γιατί πρέπει να καλυφθούν οι πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί»;

«Σήμερα αποφασίζουμε για το αν πρέπει να εξεταστεί αν υπάρχουν ή όχι ποινικές ευθύνες, όπως ο κάθε Έλληνας πολίτης» δήλωσε ο κ. Καμμένος από το βήμα της Βουλής. «Γιατί λοιπόν κρυβόμαστε; Γιατί να μην είμαστε όπως οι απλοί πολίτες;», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναρωτήθηκε, λέγοντας «γιατί πρέπει να καλυφθούν οι πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί; Γιατί όλοι μαζί να χρεωνόμαστε κάποιους απατεώνες, επίορκους συναδέλφους μας;» και συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχουν δικαιολογίες για το ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε έλεγχος για αυτούς που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ» και τόνισε: «Υπάρχουν άνθρωποι στη λίστα Λαγκάρντ που πιθανώς να κρύβονται από πίσω τους πολιτικά πρόσωπα; Αυτό ψάχνουμε να βρούμε».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην παραπομπή τόσο του Γιώργου Παπανδρέου, όσο και του Λουκά Παπαδήμου ο κ. Καμμένος δήλωσε:ε «Ή ο κ. Παπανδρέου δεν ενημέρωσε τον κ. Παπαδήμο για τη λίστα Λαγκάρντ, ή ο κ. Παπαδήμος λέει ψέματα εις βάρος του κ. Παπανδρέου».

Επιπλέον, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος μίλησε λίγο πριν τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Σε μια αποστροφή του λόγου, είπε: «Ας πάρει ο κ. Χρυσοχοΐδης τον διορισμένο του στο ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη να τον ρωτήσει τι του είπε ο βουλευτής που τον πήρε στο τηλέφωνο λίγο πριν αυτοκτονήσει στο Βόλο». Σημειώνεται πως ο κ. Καμμένος αναφερόταν, πιθανότατα, στον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Τζανή, ο οποίος είχε απαγχονιστεί στις 5 Οκτωβρίου στον Βόλο.

Νέα δριμεία επίθεση Ευ. Βενιζέλου στο ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής, κατά την ομιλία του στη συζήτηση επί των προτάσεων για προκαταρκτική επιτροπή σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε τα περί στοχοποίησης του κόμματός του, κάνοντας λόγο για πολιτική σκευωρία, και υποστήριξε πως απώτερος ομολογημένος, όπως είπε, στόχος είναι να πέσει η κυβέρνηση.

«Η στρατηγική της εφόδου για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και της χώρας επανέρχεται μετά τις εκλογές αλλά ξαναχάνει. Δεν έμεινε τίποτα άλλο τώρα, αλλά το ρεσάλτο, που για να πετύχει πρέπει να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, που είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας και της εθνικής στρατηγικής. Στις εκλογές του Ιουνίου ανέκοψε τη στρατηγική της εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ. Απώτερος στόχος, που έχει ομολογηθεί επισήμως, είναι να πέσει η κυβέρνηση» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στο ΣΥΡΙΖΑ αμηχανία, απόλυτο στρατηγικό αδιέξοδο, αδυναμία διαχείρισης του νέου πολιτικού του μεγέθους, ενώ τον κατηγόρησε και για φλερτ με τη βία. «Τι να πω; Για τη Βίλα Αμαλία; Για τον οικιακό εξοπλισμό;» ανέφερε σε ειρωνικό τόνο.

Αλ. Τσίπρας: Η απόπειρα συγκάλυψης έχει το ονοματεπώνυμο του Αντ. Σαμαρά

Σκληρή απάντηση στον Ευάγγελο Βενιζέλο έδωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή, σημειώνοντας ότι ο κ. Βενιζέλος αντί να δώσει κρίσιμες απαντήσεις επέλεξε να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Η απόπειρα συγκάλυψης και προστασίας είναι προφανής, έχει ονοματεπώνυμο και αυτό είναι Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε μάλιστα ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν φλερτ με τη βία «για να κρύψει έρωτες που κατέληξαν σε γάμους με τη διαπλοκή», ενώ αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε «τρία χρόνια τώρα, που όλοι οι υπόλοιποι έχουν γονατίσει, κάποιοι έβγαιναν με περίσσιο θράσος και έλεγαν ‘Μαζί τα φάγαμε’».

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε σχετικά «ρίχνετε στα σκυλιά τον πιο αδύναμο κρίκο για να κλείσει άρον – άρον η υπόθεση και να μην αποκαλυφτούν οι σκελετοί της διασύνδεσης της υπόθεσης με μεγάλα σκάνδαλα» και πρόσθεσε ότι σε ακόμα μία κρίσιμη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός απουσιάζει προσφέροντας πλήρη κάλυψη στον κ. Βενιζέλο.

«Αυτό είναι το ιερό άβατο και οι σκελετοί που κρύβονται στις ντουλάπες και αγωνιάτε τώρα κύριοι της κυβέρνησης μη τυχόν και αποκαλυφθούν. Οι σκελετοί μιας ατελείωτης σειράς σκανδάλων της κλεπτοκρατίας που χρεοκόπησε τη χώρα και που όλα έχουν ένα κοινό παρονομαστή: Τη συγκάλυψη και την ατιμωρησία», πρόσθεσε. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε ευθύνες στον Πρωθυπουργό πως «παίρνει πάνω του όλα τα ανομήματα» του κ. Βενιζέλου και του προσφέρει πλήρη κάλυψη, όχι για να μη παραπεμφθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη δικαιοσύνη αλλά και για να μην ερευνηθούν πιθανές ποινικές του ευθύνες από προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής.

Έντονοι τόνοι αντιπαράθεσης – Αίτημα για αναβολή της ψηφοφορίας από Καμμένο και Παπαρήγα – Διακοπή για 15′

Ακολούθησε αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους μεταξύ του Ευ. Βενιζέλου και του Αλ. Τσίπρα, ενώ την αναβολή της ψηφοφορίας για το πρωί της Παρασκευής ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, καθώς το βράδυ της Πέμπτης διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, συμπληρωματική αναφορά του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος με επισυναπτόμενα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση. Ίδια θέση πήρε και η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η οποία ζήτησε να δοθεί χρόνος ώστε οι βουλευτές να μελετήσουν τα νέα στοιχεία. Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε επτά κάλπες.

(Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους Βενιζέλου – Τσίπρα)

(O Π. Καμμένος ζήτησε αναβολή της ψηφοφορίας για το πρωί της Παρασκευής)


(Το ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τον Ευ. Βενιζέλο)

Το υπόμνημα Παπαδήμου στη Βουλή

Το πρωί διαβιβάστηκε στη Βουλή το υπόμνημα του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής

Εν όψει της συζήτησης και λήψης απόφασης για σύστασης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το ανωτέρω θέμα, επιθυμώ να πληροφορήσω τη Βουλή των Ελλήνων τα εξής:

Πρώτον, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρωθυπουργού, ουδέποτε ενημερώθηκα αρμοδίως για την ύπαρξη της επονομαζόμενης “λίστας Λαγκάρντ” ούτε για οποιοδήποτε ζήτημα που συνδέεται με την υπόθεση αυτή.

Δεύτερον, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρωθυπουργού, το όλο θέμα δεν είχε λάβει δημοσιότητα και δεν περιήλθαν σε γνώση μου πληροφορίες από καμία άλλη πηγή για τη “λίστα Λαγκάρντ” ούτε για τα ζητήματα που αναδείχθηκαν τον Οκτώβριο του 2012 και μετά τις πρόσφατες καταθέσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς και από την έρευνα που διεξάγεται από τους εισαγγελείς.

Δεν υπήρξαν, επομένως, ενημέρωση, γεγονότα ή άλλες πληροφορίες που να αιτιολογούν, εκ μέρους μου, τη διερεύνηση των ζητημάτων σχετικών με την επονομαζόμενη “λίστα Λαγκάρντ”.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ουδεμία ευθύνη συντρέχει στο πρόσωπό μου και η πρόταση των ως άνω βουλευτών δεν ευσταθεί.

Με τιμή,

Λουκάς Παπαδήμος».

Ένταση στη Βουλή

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής. Η αρχική πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής προκάλεσε έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η οποία καταγγέλλει «προσπάθεια συγκάλυψης και παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου». Ο ΣΥΡΙΖΑ, που αποφάσισε να συμμετάσχει σε όλες τις ψηφοφορίες, πρότεινε μία ψηφοφορία, με μία κάλπη και ένα ψηφοδέλτιο με τα τέσσερα εγκαλούμενα πολιτικά πρόσωπα και δίπλα τις κατηγορίες, σύμφωνα με τις προτάσεις των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, πρότεινε να στηθούν τέσσερις κάλπες, μία για κάθε πρόσωπο (Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Παπανδρέου, Παπαδήμος) των οποίων προτείνεται η παραπομπή σε προκαταρκτική επιτροπή. Η ΔΗΜΑΡ, από την πλευρά της, αποφάσισε να λάβει μέρος στις δύο από τις τρεις ψηφοφορίες.

«Μετά την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για μία κάλπη ανά πρόσωπο, αποδεικνύεται ότι η προσπάθεια να μπουν οι επτά κάλπες και τρεις ψηφοφορίες για να καταργηθεί η μυστικότητα της ψήφου, ανήκει μόνο στον πρωθυπουργό, προκειμένου να ελέγξει την ψήφο των βουλευτών της πλειοψηφίας» παρατήρησε σε έντονο ύφος ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συμφωνούν με την πρόταση του κ. Βενιζέλου. Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, ο οποίος ανακοίνωσε τη συμφωνία του κόμματος για τις τέσσερις κάλπες.

«Τα περί σκευωρίας που ανέφερε ο κ. Βενιζέλος μπορεί να τα θέσει στη διαδικασία της ουσιαστικής συζήτησης, δεν είναι θέμα διαδικαστικό. Το ΚΚΕ το αφήνουν παγερά αδιάφορο οι αναφορές για τη σκευωρία» τόνισε ο κ. Χαλβατζής και παράλληλα υπενθύμισε ότι από το βήμα της Βουλής η Αλέκα Παπαρήγα είχε επισημάνει τους κινδύνους για τη διαδικασία και την πορεία συγκάλυψης. «Δεν έχουμε αυταπάτες ότι με όποια διαδικασία θα διαλευκανθούν τα πράγματα» συμπλήρωσε.

«Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να αποκλείσουμε είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στερεί το δικαίωμα ψήφου σε δύο από τα μέλη του Κοινοβουλίου, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Παπανδρέου» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινής Πιπιλή. Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που έχει πάρει τον λόγο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, λέγοντας: «Επιθυμία μας είναι να μην είμαστε εμείς αυτοί που θα δυναμιτίσουμε το κλίμα στη Βουλή», ο συνάδελφός του, Ηλίας Κασιδιάρης, φαίνεται πως δεν άκουσε τον κ. Παππά και γυρίζοντας στην κα Πιπιλή τής είπε «Κάτσε κάτω μωρή, πάλι πιωμένη είσαι;».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης