Κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, επέκταση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια και διάλογος με όλους, «ακόμα και με τους κουκουλοφόρους» είναι μερικές από τις εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Ο κ. Παρασκευόπουλος άνοιξε τον δρόμο για την εκτέλεση της απόφασης για την αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου από τη Γερμανία, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν διεκδικήσεις των κατοχικών δανείων και των αποζημιώσεων με την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέφερε επίσης ότι θα καταργηθούν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό, γιατί «δεν προσφέρουν τίποτα», ενώ οι φυλακές ανηλίκων θα δέχονται μόνο όσους έχουν διαπράξει εγκλήματα ανθρωποκτονίας, ενώ τόνισε ότι το σύμφωνο συμβίωσης θα επεκταθεί και στα ομόφυλα ζευγάρια και θα υπάρξει αναθεώρηση του αντιρατσιστικού νόμου.

Επισήμανε ότι θα προχωρήσει σε διάλογο με όλους, «και με τους υπόπτους και με τους ενόχους και με τους κουκουλοφόρους». Όπως είπε, όταν δεν γίνεται διάλογος, παραμονεύει η βία.

Τόνισε τέλος, ότι «το Σύνταγμα θα είναι η κορυφή των κανόνων Δικαίου» και πρόσθεσε: «Δεν έχει θέσει στην πολιτική και το έργο της Δικαιοσύνης η αρχή να προτάσσεται ένα μνημόνιο πάνω από το Σύνταγμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης