Τη χρονική υστέρηση που παρατηρείται ως προς την διάθεση των ποσών για την απασχόληση επεσήμανε ως βασικότερο πρόβλημα σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική για την αντιμετώπιση της ανεργίας ο Αντώνης Σαμαράς από το Βερολίνο.

Στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο της συνάντησης για την «Προοπτική της Απασχόλησης των Νέων» που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της καγκελαρίου Μέρκελ, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι βασικό ζήτημα αποτελεί όχι το ποσό, αλλά ο χρόνος διάθεσής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη της Ελλάδας να διοχετεύσει τα διαθέσιμα κονδύλια στην προσπάθεια ενίσχυσης της απασχόλησης. Σε αυτό το πλαίσιο, εξήγησε, εξετάζονται προτάσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, προγράμματα για προχρηματοδότηση και στοχευμένες δράσεις που θα αφορούν την ουσία του προβλήματος.

Επίκεντρο της ελληνικής προσπάθειας αποτελούν, όπως είπε, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δημιουργούν θέσεις εργασίας, αλλά και οι νέες επιχειρήσεις (start up).

Στην παρέμβασή του ο Πρωθυπουργός ανέδειξε ακόμη τον κίνδυνο ενίσχυσης των φαινομένων λαϊκισμού και εξτρεμισμού. «Αν δεν χτυπήσουμε την ανεργία, θα είναι μια πραγματικότητα για όλες τις χώρες, όχι μόνο για όσες έχουν το πρόβλημα», προειδοποίησε ο κ. Σαμαράς και δήλωσε πεπεισμένος ότι αυτή η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να κάνει τη διαφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης