Αντιδράσεις από όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης προκάλεσε η ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, ιδιαίτερα οι αναφορές του στην υπόθεση της Χαλυβουργίας, αλλά και της εξόδου της χώρας από την ύφεση.

O ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον πρωθυπουργό ότι με την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ «διάλεξε την επέτειο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας για να διακηρύξει τις προθέσεις μιας δεξιάς και αυταρχικής κυβέρνησης, που θέτει τους πολίτες στο περιθώριο, ενώ απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χαρακτήρισαν την ομιλία Σαμαρά έκθεση ιδεών, γεμάτη εξαγγελίες και ευχολόγια.

Η Χρυσή Αυγή στην ανακοίνωση της τονίζει: «Αντιγράφοντας την ατζέντα της Χρυσής Αυγής για λαθρομετανάστες, ΑΟΖ, ορυκτό πλούτο και κουκουλοφόρους, ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να κερδίσει τις εντυπώσεις. Αυτό που βιώνουμε στην πράξη είναι μια κυβέρνηση υποταγής στους διεθνείς τοκογλύφους που δεν μπορεί να περιφρουρήσει την εθνική μας κυριαρχία και την κοινωνική ειρήνη.»

Ιδιαίτερη αναφορά στην υπόθεση της Χαλυβουργίας έκανε το ΚΚΕ: «Εχθρός των εργαζομένων είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του και όχι οι απεργοί χαλυβουργοί-θύματα του καπιταλιστικού κέρδους και της βάρβαρης πολιτικής που το υπηρετεί. Το δικαίωμα στην εργασία το έχουν όλοι οι άνεργοι, όπως και οι απολυμένοι από τον Μάνεση, για τους οποίους ο Α. Σαμαράς όχι μόνο δεν είπε λέξη, αλλά τους κατέταξε και στους υπεύθυνους για την ανεργία.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης