Προσπάθεια συγκάλυψης στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ καταγγέλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όπως αναφέρει, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αρνείται να συνεχιστεί η έρευνα, η οποία διεκόπη στις αρχές Νοεμβρίου.

Όσον αφορά στη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου με τον διοικητή της HSBC -πληροφορία που προέκυψε κατά την εξέταση του πρώην υπουργού Οικονομικών από την Επιτροπή- δεν υπάρχει κανένα σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο, κάτι που σύμφωνα με την κα Κωνσταντοπούλου καταρρίπτει τον ισχυρισμό περί «θεσμικής» συνάντησης για τη «σωτηρία της χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών, που δόθηκε ως απάντηση σε ερώτησή της, «δεν υπάρχουν στα οικεία αρχεία του υπουργείου» έγγραφα σχετικά με τις συναντήσεις του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής διεθνών τραπεζικών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων η HSBC και η UBS, τον Ιανουάριο του 2012.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης