Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα, με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στα γραφεία της ΓΣΕΕ.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συζήτηση για την πραγματοποίηση των μικρών (σε αριθμό συμμετεχόντων) συγκεντρώσεων, κατά τρόπο που να γίνεται σεβαστό το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη διαμαρτυρία αλλά χωρίς να παρακωλύεται η κυκλοφορία στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις, οι δράσεις της Οικονομικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας και άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας δήλωσε τα εξής:

«Είχα σήμερα τη χαρά και την τιμή να επισκεφθώ την Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος και να συναντηθώ και με τη Γενική Συνομοσπονδία και με την ΑΔΕΔΥ. Καταρχήν είχαμε μία ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν την πρωτεύουσα του κράτους, την Αθήνα και ειδικά το ζήτημα των ιδιαίτερα μικρών διαδηλώσεων που εμποδίζουν τη λειτουργία αυτής της πόλης. Ενημέρωσα την ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ότι σύμφωνα με τα στατιστικά της Ελληνικής Αστυνομίας, το 2012 στο κέντρο της Αθήνας υπήρξαν 796 διαδηλώσεις με λιγότερα από 200 άτομα, οι οποίες έκλεισαν το κέντρο της πόλης. Είχαμε μία ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα αυτά.

Οφείλω να πω ότι κατανοώ τη μεγάλη δυσχέρεια που περνάνε μέσα στην κρίση οι συμπολίτες μας και σέβομαι απόλυτα, επαναλαμβάνω απόλυτα, το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη στη διαδήλωση και στη διαμαρτυρία. Όμως, νομίζω, ότι κάθε διαμαρτυρία και κάθε δικαίωμα πρέπει να έχει ένα όριο. Και ποιο είναι αυτό το όριο; Είναι το δικαίωμα των συμπολιτών μας να ζουν, το δικαίωμα των συμπολιτών μας να μετακινούνται, το δικαίωμα των συμπολιτών μας να έχουν μία στοιχειώδη επιχειρηματική δραστηριότητα στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο νομίζω έχει υποφέρει πάρα πολύ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διάλογος αυτός θα συνεχιστεί. Θα έχει όμως μία λογική κατάληξη, ώστε να μπορέσουμε τελικά να πετύχουμε ένα στόχο. Ποιος είναι ο στόχος: να βοηθήσουμε επιτέλους την πρωτεύουσα του κράτους να ανακάμψει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης