Με τη συνάντηση με τον Γεωργιανό ομόλογό του, Νταβίντ Ζαλαγκάνια, στην Τιφλίδα, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Γεωργία, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Στη συζήτηση επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ότι οι πολύ καλές πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον και για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον επιχειρηματικό τομέα, όπως συμφωνήθηκε στην πρόσφατη επίσημη επίσκεψη στη Γεωργία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, για να ακολουθήσει σχετικό πρωτόκολλο που υπεγράφη πριν από 10 μέρες στο πλαίσιο της 3ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, έγινε αποτίμηση των αποτελεσμάτων των εξατομικευμένων και στοχευμένων συναντήσεων ελληνικών και γεωργιανών επιχειρήσεων, που έγιναν αυτό το διήμερο στην Τιφλίδα, στο πλαίσιο του Α’ Ελληνο-Γεωργιανού Επιχειρηματικού φόρουμ, με τη συμμετοχή του ΣΕΒ και του ΕΒΕΑ. Αποτελέσματα, τα οποία κρίνονται, από τους ίδιους τους επιχειρηματίες, από ενθαρρυντικά έως και πολύ θετικά, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Επίσης, οι δύο υφυπουργοί πραγματοποίησαν αλληλοενημέρωση για θέματα εξωτερικής πολιτικής που απασχολούν την κάθε χώρα, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για διεθνείς εξελίξεις, όπως αυτές στην περιοχή του Κόλπου και οι βρετανικές εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης