Στην ανάγκη να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Φεβρουάριο συμφώνησαν Αλέξης Τσίπρας και Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο περιθώριο της άτυπης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μάλτα.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την προσήλωσή του στις συνομιλίες για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό​Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανίδα καγκελάριος ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις συνομιλίες της με την τουρκική ηγεσία σε ό,τι αφορά στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, το προσφυγικό και το Κυπριακό, που τέθηκαν επί τάπητος στο πλαίσιο των ευρύτερων ευρωτουρκικών σχέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Από τη μεριά του, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την προσήλωσή του στις συνομιλίες για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, ενώ τόνισε τη σημασία της εφαρμογής της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό. 

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η Άγκυρα πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και ότι οι προκλητικές διεκδικήσεις και ενέργειές της στο Αιγαίο υπονομεύουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και την ειρήνη και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης