Η ψηφιακή στρατηγική ενόψει της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ, ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύης Χριστοφιλοπούλου και της επιτρόπου, αρμόδιας για ψηφιακά θέματα, Νέιλι Κρους (Neily Kroez), που διεξήχθη στις Βρυξέλλες.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών που να εγγυώνται τη διαφάνεια, να καταπολεμούν τη διαφθορά και να μεγιστοποιούν τη συμμετοχή του πολίτη στη λήψη αποφάσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, η υφυπουργός αναφέρθηκε σε έναν σημαντικό αριθμό προγραμμάτων, ορισμένα εκ των οποίων, όπως το «Διαύγεια» έχουν κατοχυρωθεί ως καλές πρακτικές στην Ευρώπη. «Η χώρα μας διαθέτει, υψηλού επιπέδου, ανθρώπινο δυναμικό στο τομέα της πληροφορικής. Είναι ανάγκη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να αξιοποιηθούν αυτοί οι νέοι επιστήμονες» πρόσθεσε.

Εξάλλου, η Ευρωπαία επίτροπος συμφώνησε στην ανάγκη να βρεθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να μην έχουμε μία χαμένη γενιά. Ακόμη, αναφέρθηκε στην προσδοκία δημιουργίας ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας στον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών έως το 2015.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης