Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο θα έχει σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Ο κ. Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την προσπάθεια συνομολόγησης της κοινής διακήρυξης προς επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από σύσκεψη που είχε χθες με τους αρχηγούς των κομμάτων στη Λευκωσία, ο Κύπριος πρόεδρος δήλωσε ότι υπάρχουν σοβαρές προοπτικές για ένα ουσιαστικό, κοινό ανακοινωθέν που ικανοποιεί τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού και θα οδηγήσει στην έναρξη διαπραγματεύσεων όχι για χάρη των διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ζητούμενο για τον ίδιο είναι η διασφάλιση της συλλογικότητας και της μέγιστης δυνατής ενότητας. Για τον σκοπό αυτό συνέστησε υπομονή και αυτοσυγκράτηση, ώστε «να μην παρασυρθούμε σε τυχόν ανεδαφικές και παραπλανητικές ερμηνείες», κατά την έκφρασή του.

Τέλος, τόνισε ότι αναμένει την απάντηση της τουρκοκυπριακής πλευράς και πρόσθεσε ότι με την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων θα απευθυνθεί στον κυπριακό λαό για να τον ενημερώσει αναλυτικά και σε βάθος για τα πραγματικά δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης