Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Πέμπτη, προκειμένου να προσδιορίσει τους στόχους της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ενημερώνοντας την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι έθεσε το θέμα των γερμανικών οφειλών στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Βεστερβέλε, αλλά δεν αποκάλυψε ποια ήταν η απάντηση που έλαβε, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου ζήτησε να συσταθεί η επιτροπή για τις γερμανικές οφειλές που έχει αποφασιστεί τον Μάρτιο από τη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στο Κυπριακό, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι θα οριστεί και πάλι διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής κοινότητας, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να συνομιλεί απευθείας και με την τουρκική κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης δεν θα έχει τη θέση του διαπραγματευτή. Επίσης, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα συγκροτηθεί αυτόματος μηχανισμός ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία, ο οποίος θα επιλαμβάνεται όλων των ζητημάτων.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης