Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία παρουσιάζει μια νέα αντίληψη για την Ευρώπη εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, υποδεχόμενος τον υποψήφιο του SPD για την γερμανική καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ. Ο Γερμανός αξιωματούχος επανέλαβε ότι η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για να πετύχει τους στόχους της.

«Η συντηρητική Ευρώπη ήταν για μας ο μόνιμος συνομιλητής μας, τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια. Δεν υπάρχει όμως και καλύτερο ιστορικό πλαίσιο από το ευρωπαϊκό. Μέσα στην Ευρώπη θα αλλάξουμε τους συσχετισμούς, για αυτό επιμέναμε στη στρατηγική αυτή, που είναι η μόνη που υπάρχει» εξήγησε ο κ. Βενιζέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Στάινμπρουκ υπογράμμισε ότι η κρίση δεν έχει μόνο οικονομική πτυχή, έχει και μια κοινωνική πτυχή και αφορά το πώς ακριβώς θα κρατηθεί η συνοχή της κοινωνίας, μετά την κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο, για να επιτύχει τη σταθερότητα για να μπορέσει και ο κόσμος να ανασάνει και να αποκτήσει πάλι εμπιστοσύνη και ελπίδα. Και πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη προς αυτή τη χώρα. Αυτή η εμπιστοσύνη είναι άκρως απαραίτητη για να υπάρξουν επενδύσεις, τόσο από τους ίδιους τους Έλληνες αλλά και από το εξωτερικό. Γιατί απλά και μόνο η παγίωση του προϋπολογισμού, η λιτότητα δεν επιφέρει αποτελέσματα. Με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει ανάπτυξη» είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η χώρα θα τα καταφέρει.

Το πρόγραμμα του κ. Στάινμπρουκ

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας.

Ο κ. Στάινμπρουκ έγινε δεκτός σήμερα το πρωί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Στις 10.30 συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στη συνέχεια με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στις 13.30 με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Στάινμπρουκ εκμεταλλευόμενος τον καλοκαιρινό καιρό μετέβη πεζός στις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό (Μέγαρο Μαξίμου), με τον Ευάγγελο Βενιζέλο (στη Βουλή) και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (στο Προεδρικό Μέγαρο).

Διαβάστε επίσης: Στην Αθήνα ο Π. Στάινμπρουκ, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013, 08:50

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ eurokinissi

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης