Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Στην κλειστή συνεδρίαση της ειδικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που παρακολουθεί την εξέλιξη της διαδικασίας αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit), που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, συμμετείχε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τονίζεται πως την ομάδα ενημέρωσαν ο διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit, κ. Μισέλ Μπαρνιέ, ο Πρόεδρος του Ε.Λ.Κ. κ. Ζοζέφ Ντολ και ο Αντιπρόεδρός του κ. Ντάρα Μέρφι.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε:

«Οι συναντήσεις αυτής της ομάδας είναι κλειστές.

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η πρόταση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Μέι για παράταση της διαδικασίας κατά δύο έτη αντιμετωπίστηκε με ενδιαφέρον. Ωστόσο, η ιδέα αυτή χρειάζεται περαιτέρω εξειδίκευση. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση για το ζήτημα αυτό θα ληφθεί στον κατάλληλο χρόνο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πάντα με γνώμονα το γενικότερο συμφέρον της Ευρώπης, των κρατών-μελών και των Ευρωπαίων πολιτών»..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και υπογράμμισε: «Ένα είναι βέβαιο: Η ουσιαστική και ικανοποιητική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ε.Ε. – Ηνωμένου Βασιλείου είναι προς το συμφέρον και των δύο μερών».

«Άλλωστε η επίτευξή της θα διευκολύνει τις περαιτέρω συζητήσεις για τη διαδικασία και την επόμενη φάση. Διαπίστωσα, επίσης, ότι η ενότητα των “27” και η στήριξή τους στον διαπραγματευτή κ. Μισέλ Μπαρνιέ, είναι πολύ ισχυρές και σταθερές» κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης